Mellkasi fájdalom - Mitől fáj?

Kérdés:  A 19 éves lányomnak vannak problémái. A nyár elején érzett valami nyomást változóan a mell mögött, alatt, fölött és oldalt is.
A háziorvos véleménye: rossz tartás. A lányom egyenesen jár, igaz, görnyedve tanult. Mellékesen jegyzem meg, hogy heti 4 alkalommal járt futóedzésre.
Aztán szeptember elején sokkal rosszabbra fordult a dolog, infarktusszerű fájdalmat érzett szívtájékon, folyadékos, buborékos nyomással. A testnevelésóra konditeremben volt, mellizom-erősítő gépen is edzett, és közben is érezte a fájdalmat. Azt nem tudja megmondani, hogy az edzés előtt is érezte-e ezt. A nagy fájdalom miatt orvosi ügyeleten kötött ki, ahol készítettek EKG-t, tüdőröntgent. Mindent rendben találtak. A vérképe szintén negatív. A háziorvos gyomortükrözésre küldte, ahol refluxot találtak a nyelőcső alsó harmadában.
Közben sebészetre is elment a lányom, ahol felmerült a Tietze szindróma lehetősége. Aztán ultrahang következett, ami semmi eltérést nem mutatott.
Most egy hete savközömbösítőt és fájdalomcsillapítót szed, de a fájdalma ugyanúgy fennáll, kis mértékben sem csökkent.
A röntgen és az ultrahang kimutatott volna egy esetleges daganatot a csontokban, a porcokban, vagy a lágyrészeken? Ha a bajt a reflux okozza, akkor miért nem hatnak a gyógyszerek? Mit lehetne még tenni a fájdalom megszűntetéséhez? Szükségesnek tartja Ön újabb vizsgálatok elvégzését? Ha igen, akkor melyeket?
Köszönöm megtisztelő figyelmét!

| nyelőcső, divertikulum, mellkasi fájdalom, reflux
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  A röntgenfilmet meg lehetne mutatni pulmonológusnak, ők egy kicsit más szemmel nézik, mint a röntgenorvosok. Ezen kívül szívultrahang-vizsgálat is szóba jön.
A reflux okozhat mellkasi panaszokat, melyeket a kellő adagú gyógyszer általában megszüntet.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2010-12-16 23:20:21
| nyelőcső, divertikulum, mellkasi fájdalom, reflux
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop