Milyen betegségre utalhatnak az alábbi tünetek?

Kérdés:  Fehér, száraz nyelv, savas szájíz, szomjúságérzet, folyamatos torokgyulladás. Valamint a fehér nyelv kávé/tea hatására intenzíven elszíneződik.

| reflux, savas szájíz, száraz nyelv
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Leginkább refluxra gyanús. Ez a gyomorgyűrű záródási rendellenessége, ami miatt a gyomorsav vissza tud csorogni a nyelőcsőbe, éjszaka, fekvő helyzetben egészen a garatig.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2016-04-28 05:04:02
| reflux, savas szájíz, száraz nyelv

Refluxbetegség

Érzett már égő, szúró fájdalmat a szegycsontja mögött, miközben marta a sav a gyomrát? Ha igen, akkor valószínűleg „refluxa” van.


Árulkodó nyelv

A nyelv elárulja, hogyan állunk az egészségünkkel. Kevesen tudják, hogy ránézéssel is mennyi mindent le lehet olvasni róla. Mindent elárul. Nézzünk néhány példát arra, hogy milyen kellemetlenségeket mutathat, és ezeket hogyan kezelhetjük.


Gyomorégés ellen

A reflux betegségben szenvedőknek nemcsak az a fontos, hogy mit esznek, hanem legalább annyira az is, hogyan.


A gyomorégés leggyakoribb okai

Gyakori panaszról van szó, a reflux-betegségben (GERD) szenvedőknél akár állandósulhat is a gyomorégés. Bizonyos esetekben egyértelmű, mi váltja ki a gyomorégést, az erős paprika, a chili, a csokoládé vagy az alkohol.


Éjszakai gyomorégés

Milliók szenvednek a gyomorégéstől, és az annál súlyosabb GERD-től (GORB, gastroesophagalis reflux betegség). Kutatások igazolják, hogy az éjszakai gyomorégés ötből négy embert érint.


Web Design & Development Prowebshop