Mit javasol?

Kérdés:  Két hete jelentkezett először szédüléssel járó gyengeség, akkor reggeli után 2 órával 1,8 volt a cukrom. Azóta is ezzel küzdök. Ma egész délelőtt szédültem, ebéd előtt 3,6 volt a cukrom annak ellenére, hogy reggeliztem, 2 óra múlva ittam 2,5 dl tejet, ettem szőlőcukrot. 1 hónap múlva kaptam időpontot a kórházba.
Valószínű a vesém okozza a gondot. Mit tegyek addig?
43 éves vagyok, 58 kg, vesekő műtétem volt 2013. 06. 13-án.
Köszönöm!

| cukorbetegség, hipoglikémia, szádülés
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A vesekövesség nem okoz vércukoresést. Éhezésnél sem esik egészségeseknél a vércukor ilyen alacsonyra. Cukorbetegeknél tapasztalható ennyire alacsony érték, akiknek vagy a gyógyszer fokozza a kívánatosnál jobban az inzulin szintjüket, vagy relatíve több inzulint kapnak, mint amennyire az étkezéshez, mozgáshoz szükségük van.
Ha nem szed olyan gyógyszert, ami ezt okozhatja, mindenképpen részletes kivizsgálás ajánlott.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2016-04-28 05:04:02
| cukorbetegség, hipoglikémia, szádülés

Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk.


Cukorbeteg diéta

A cukorbetegség (diabétesz) súlyossága nem a kezelési módtól (csak diéta, tabletta, inzulin) függ, hanem a szövődmények jelenlététől vagy hiányától.


A repülés és a cukorbetegség

A szövődménymentes, egyensúlyban lévő cukorbeteg bárhová elrepülhet utasszállító repülőgéppel, ha megfelelően fel van készülve.


A rejtett metabolikus szindróma

A felnőttek egyharmadának fogalma sincs arról, hogy magas a vérnyomása, egynegyedük pedig a diabéteszt megelőző állapotáról nem tud. És amit még nem tudnak, hogy ez a kettő együtt, más rejtve maradt egészségi problémákkal megkétszerezheti a szívizom infarktus és a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.


Egzotikus új gyógyszer lehetősége diabéteszben

Az Ausztráliában honos kacsacsőrű emlős egyik hormonja segítheti a 2-es típusú cukorbetegség kezelését - az Adaliade-i Egyetem és a Flinders University's School of Medicine kutatóinak közleménye a Nature journal Scientific Reports című folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop