Szegycsontfájdalom

Kérdés:  Pár hete ébredés után szúró fájdalmat érzek a gyomorban és a szegycsontom is fáj nyomásra. Néha kisugárzik a jobb lapockámba is. Pár éve eltávolították az epehólyagot, azóta nem diétázom.
Esetleg ez lehet a gyomorsavtól, vagy más problémára utal? Nem tudom, hova forduljak? Hasi ultrahang, belgyógyászat?
Köszönöm válaszát!

| mellkasi fájdalom, szegycsont fájdalom
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A szegycsont táji fájdalom esetén mindig felmerül a koszorúérbetegség lehetősége is. Háziorvosi, szükség esetén belgyógyászati vizsgálat ajánlott.

Kapcsolódó cikk: Mellkasi fájdalom rovatban olvashatók.

2016-05-20 00:39:21
| mellkasi fájdalom, szegycsont fájdalom

Angina

Az angina, amit angina pectorisnak is hívnak, a szívizom elégtelen oxigénellátása miatt átmenetileg fellépő mellkasi fájdalom vagy mellkasi nyomásérzés.


Szívinfarktus: új teszt

Új teszten dolgoznak a szívinfarktus kimutatására a londoni King's College kutatói. Az új teszttel, 15-30 percen belül megbízható eredményt ad, így több ezer beteg megnyugtatható egyetlen vérvizsgálattal, továbbá drága kórházi ágyakat szabadíthat fel. Az eredményeket a Circulation című orvosi folyóiratban közölték.


Nem feltétlenül jár erős mellkasi fájdalommal az infarktus

Sokszor nem is gyanakodnak infarktusra az idősebbek és a nők, mert náluk nem tipikusak az infarktus tünetei. Mivel nem jelentkezik erős mellkasi fájdalom, későn is kerülnek kórházba – figyelmeztet dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója.


Web Design & Development Prowebshop