Tüdőgyulladás

Kérdés:  A feleségemnek 1-2 hete fáj a mellkasa levegővétel közben a bal oldalon - háziorvosnál volt többször is, kapott antibiotikumot (Moxibiot 400 mg), aminek 10 napos tartama holnap jár le (03. 26.). Fájdalomcsillapítót is szed 1 hete napi 1x, mai naptól (03. 25.) napi 2x - háziorvos szerint nem tüdőgyulladás, hanem valamiféle mellhártyagyulladás, ízület vagy ilyesmi; mi sajnos nem értünk hozzá.
Elengedte úgy harmadszorra, hogy elmúlik majd. A tünetek az antibiotikum szedése óta valamelyest enyhültek, de nagymértékű változást nem észlelt, aludni is nehezen tud - láza volt napi 38,1-nél nem több 1 hétig kb., jelenleg láztalan, de a fájdalom jelen van - volt mellkasröntgenen a kórházban, aminek eredménye az volt, hogy tüdőgyulladás is lehet: "pneumónia"-ra is utalhat - 33 éves, nő.
Ha tüdőgyulladása van/volt, enyhe lefolyású van? Meddig tart általában? A lakást nem hagyja el hosszabb távra, de van két kisgyermekünk, akikkel foglalkoznia kell, tehát csak mellettük tud pihenni.
Válaszát előre is köszönöm!

tüdőgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2016 ;21(márciusi)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  A mellhártyaizgalom, ami a tüdőgyulladást kíséri, jelentős fájdalommal járhat.
Ha a panaszai nem szűnnek meg pár hét alatt, tüdőgyógyászati konzíliumot javaslok. A röntgen, a klinikai tünetek, a hallgatózási lelet alapján lehet közelebb kerülni a probléma okához.

Kapcsolódó cikkek a Tüdőgyulladás rovatban olvashatók.

2016-04-01 22:20:34
| tüdőgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop