Vércukorszint, éhgyomri

Kérdés:  5 éve kezelnek II-es típusú diabétesszel. Szedett gyógyszereim: Novonorm 3x2 mg, 3x100 mg Glucobay, 4 mg Amaryl, Sycor 40 mg. Minden laborvizsgálat előtt Décont mérővel én is megnézem a cukromat. Ha ez pl. 7,2, akkor a laboreredmény biztos 9 körül lesz. Lehetséges ekkora eltérés a két vizsgálati eredmény között? Étkezés után 4 és 5 közötti eredmények vannak egész nap.
Mivel 1993-ban hasnyálmirigy-gyulladásom volt (meg is műtöttek, kimosták a feji részt, mert nekrotizált), elképzelhető, hogy addig amíg a hasnyálmirigyemet meg nem terhelem (étkezéssel), addig az ami már meg volt piszkálva így reagál, és lehet, hogy nem is kellene ezt a sok gyógyszert szednem? A sycort kivéve ugyanis magas a Tgém: 2 25 és a koleszterinem is 7 felett van.
Válaszát előre is köszönöm!

| cukorbetegség, vércukorszint
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Válasz:  Az Ön által mért ujjbegyes és a vénás vérből meghatározott vércukor szint között azért van különbség, mert más a technika, a labor mindig magasabb valamivel.
Ami a gyógyszerelést illeti, nem tartom indokoltnak a Novonorm és Amaryl együttes szedését, ugyanis mindkettő hatása azonos (az inzulin felszabadulást serkenti). Mivel az éhgyomri értékei magasabbak, mint napközben, Metformin hatóanyag tartalmú gyógyszer jön szóba.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2009-07-13 21:24:58
| cukorbetegség, vércukorszint
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop