Főoldal/ Az orvos válaszol/ Dr. Boncz Ágota/

Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 112 cikkekben szerepel:

1. „Alultáplált” elhízottak
(2019-09-29)
A súlyos betegségben - például a gyomor-bél rendszert érintő daganatos megbetegedésekben - szenvedők nagyon gyakran rosszul táplá...

2. Diéta diverticulosis esetén
(2019-01-21)
A növényi rost fogyasztásnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban, az egészség megőrzésében. A rosthiányos táplál...

3. A vegetáriánus étrend előnyei
(2019-01-03)
A betegek könnyen térnek át a szokásos mindenevő étrendről a zsírszegény vegetáriánus étrendre, aminek eredményeként fogynak, ...

4. A cukorbetegek diétájáról
(2017-04-19)
Ha figyelmesen elolvassák az alábbiakat, láthatják, hogy a cukorbeteg részére ugyanolyan étrend lenne kívánatos, mint amelyet az eg...

5. Többet esznek, mint amennyit bevallanak
(2016-08-09)
Kevesebb kalóriát vallanak be a britek, mint amennyit valóban elfogyasztanak, ezzel félrevezethetik a szakembereket, akik az elhízás m...

6. Tavaszi eperkúra - 5. nap
(2016-05-11)
Ízletes fogyókúra? Erre májusban ideális a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme né...

7. Tavaszi eperkúra - 4. nap
(2016-05-11)
Ízletes fogyókúra? Erre májusban ideális a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme né...

8. Tavaszi eperkúra - 3. nap
(2016-05-11)
Ízletes fogyókúra? Erre májusban ideális a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme né...

9. Tavaszi eperkúra - 2. nap
(2016-05-11)
Ízletes fogyókúra? Erre májusban ideális a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme né...

10. Tavaszi eperkúra - 1. nap
(2016-05-11)
Ízletes fogyókúra? Erre májusban ideális a finom, érett eper és a friss joghurt. Hogy ne mindig csupán gyümölcsöt egyen, íme né...

11. Mit evett a neandervölgyi ember?
(2016-03-16)
A neandervölgyi ember étrendjének 80 százalékát a mamutokhoz és gyapjas orrszarvúkhoz hasonló nagytestű növényevők húsa, marad...

12. Az allergia miatt, mi az, amit még ehetek?
(2014-03-20)
A legutóbbi allergiavizsgálaton allergiatesztet is csináltak. Kiderült, hogy igen nagymértékben súlyosbodott a helyzetem.A fűk, fák...

13. Az ételek kaliumtartalma csökkenti a stroke kockázatát
(2013-05-06)
Nem csak a táplálékban lévő nátriumfelesleg emeli a vérnyomást és a szív-keringési kockázatot. A káliumhiány is oka lehet a ma...

14. Egészségtelenül táplálkoznak az egyetemisták
(2013-04-08)
Több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, továbbá rendszertelenül esznek az egyetemisták, és ugyanazokat a táplálkoz...

15. A túlsúly kulcsát csak az étrendben kell keresni?
(2012-07-27)
A mozgásszegény életmódot és magas kalóriaértékű étrendet okolják leginkább a szakértők a járványszerűen terjedő elhízás...

16. A fehér rizs fokozza a 2. típusú diabétesz kockázatát?
(2012-04-02)
A Harvard egyetem kutatói négy vizsgálat adatainak áttekintése után azt írják, hogy a fehér rizs rendszeres fogyasztása 11 százal...

17. Jó receptek az egészséges öregkorhoz
(2012-02-05)
Öt évre tervezett tudományos programot indít a WHO a betegségmentes öregedést legjobban biztosító étrend összeállítására.

18. A magnéziumban gazdag étrend csökkenti a szélütés kockázatát
(2012-01-17)
Ritkábban fordul elő szélütés azoknál az embereknél, akik sok magnéziumban gazdag ételt, például leveles zöldségeket, olajos...

19. Kapcsolat lehet a feldolgozott húsok fogyasztása és a hasnyálmirigyrák között
(2012-01-17)
Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasny...

20. Aki gyakrabban eszik, kevésbé hízik
(2012-01-15)
Azok a lányok, akik gyakrabban eszegetnek, kevésbé híznak, mint azok, akik kevesebbszer étkeznek, de akkor kiadósan - állítják egy ...

21. Új év – megújult bőr
(2012-01-13)
A szép bőr a megfelelő táplálkozással kezdődik. Ha étrendünk egészséges, kiegyensúlyozott, sok zöldséget és gyümölcsöt, di...

22. A kalóriák száma és nem a fehérjemennyiség befolyásolja a testzsír növekedést
(2012-01-06)
A fehérjében szegény, de kalóriában gazdag étrendet követők hajlamosabbak több testzsírt felszedni magukra, mint azok, akik tú...

23. Élesebb maradhat memóriánk kolinban gazdag étrend mellett
(2011-11-28)
Jobban teljesítettek a memóriateszteken azok az emberek, akiknek az étrendje gazdag volt kolinban, és kisebb eséllyel jelentkeztek a...

24. Bélbaktériumaink érzékenyek arra, mit eszünk
(2011-09-05)
Az étrendi szokásaink jelentősen befolyásolják bélbaktériumaink "jólétét" - közölték csütörtökön amerikai kutatók a Scienc...

25. A pácolt húsok fogyasztása és a hasnyálmirigyrák között nem találtak kapcsolatot
(2011-07-01)
Nincs bizonyíték arra, hogy a pácolt és füstölt húsok, például a sonka, szalonna vagy kolbász fogyasztása emeli a hasnyálmirigy...

26. Tanulmány: a vörös és a feldolgozott húsok növelik a bélrák kockázatát
(2011-05-24)
Az elfogyasztott vörös és feldolgozott húsok mennyiségének csökkentése, a több rost étrendbe iktatása és a rendszeres testmozg...

27. Az anya étrendje is alakítja az utód szaglását
(2010-12-02)
A gyermek szaglórendszerét fizikailag is alakíthatja, hogy az anya mit eszik és iszik terhessége alatt - ismertette amerikai kutatók e...

28. Kreatin-monohidrátot
(2010-08-13)
2 hónappal ezelőtt szedtem kreatin-monohidrátot edzés mellett, hogy egy kis pluszt szedjek magamra, mert sajnos elég vékony vagyok. Mo...

29. Étrendváltozás - Afta, sárga nyelv
(2010-04-30)
2,5 hete étrendváltozást hajtottunk végre a férjemmel, reggelire gyümölcssalátát, ebédre párolt csirke- vagy pulykahúst fogyaszt...

30. Az étrendtől is függ az endometriózis kockázata
(2010-03-24)
A sok tonhalat és lazacot, valamint más, omega-3 zsírsavat tartalmazó ételt fogyasztó nőknek kisebb a kockázata az endometriózis ...

31. Meghatározza-e gyermek nemét az anya étrendje?
(2009-09-29)
Azok a nők, akik reggelire gabonapelyhet esznek a megtermékenyítésük idején, nem szülnek gyakrabban fiút, mint lányt. Az adatok új...

32. A pikkelysömör és az étrend - nincsenek csodák
(2009-09-10)
Sokan úgy vélik, hogy az étrend hatással van a pikkelysömörre, ezt még semmilyen vizsgálat nem erősítette meg, bár valóban lehet...

33. Mindennapi energiánk - tippek nőknek
(2009-09-07)
A fiúknak és lányoknak tízéves korig egyforma táplálékra van szükségük, ekkor azonban változás következik be, és a két nem s...

34. A zsírdús étrend gyógyítja az epilepsziát
(2008-05-07)
Már az 1920-as évektől alkalmazták epilepsziás rohamokra a zsírban gazdag étrendet, de csak most nyert bizonyítást, hogy valóban h...

35. Teljes kiörlésű gabonaétrend a 2-es típusú diabetes mellitus megelőzésére.
(2008-02-24)
A diéta, mint az életmód fontos része, a 2-es típusú diabetes mellitus (type 2 diabetes mellitus, T2DM) kialakulásának egyik kocká...

36. Az étrend szénhidrát- és zsírtartalmának jelentősége fogyókúra során
(2007-09-20)
Az alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú (low-carbohydrate, high-fat, LCHF), valamint a magas szénhidrát- és alacsony zsírtart...

37. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékekben gazdag étrend megelőzheti a magas vérnyomást
(2006-07-02)
Az alacsony zsírtartalmú tej, sajt és joghurt rendszeres fogyasztása fordítottan függ össze a hipertónia előfordulásával, olvasha...

38. A vegetáriánus számára nemcsak a „mindent vagy semmit” létezik
(2005-02-14)
Sokan vannak, akik életük folyamán valamikor felvetik annak a gondolatát, hogy vegetáriánusok lesznek. Vannak, akik azért akarnak hú...

39. Új receptekkel a hosszú életért
(2004-12-20)
Ha szeret jól enni, és vonakodik attól, hogy a szívinfarktus vagy a stroke megelőzésére gyógyszert szedjen, itt az ideje, hogy kipr...

40. Kevés az adat a szénhidrátszegény étrend hatásairól
(2004-09-07)
A The Lancet szerint túl sok kérdés maradt megválaszolatlanul a szénhidrátszegény étrend hosszú távú hatásaival kapcsolatban ahh...

41. Csak semmi túlzás – káros lehet a szénhidrátszegény diéta is
(2004-06-24)
A népszerű, alacsony szénhidrát-tartalmú diéták károsíthatják az egészséget, és csak a „szénhidrátbarát” termék...

42. A fehérjedús étrend előnyös a cukorbetegek számára
(2004-02-06)
MINNEAPOLIS, USA. A 2. típusú diabetest a vér magas és igen változó glukózszintje jellemzi. A hosszú távú magas glukózszint legs...

43. Hatékony koleszterincsökkentés étrendi változtatásokkal
(2003-09-17)
TORONTO, KANADA. A magas koleszterinszint elleni küzdelem első lépése általában a telített zsírok (az össz-zsír kevesebb, mint 7 s...

44. Kőkorszaki étrend és alfa-lipoidsav a glaukóma ellen
(2003-07-01)
TUCSON, USA. Becslések szerint mintegy 3 millió amerikait érint a glaukóma (zöldhályog), amely a macularis degeneratio után a vakság...

45. Az étrend összeállítása és az aminosavak vérszintje
(2003-06-12)
CAMBRIDGE, USA. A triptofán és a tirozin két fontos aminosav, amelyek a szerotonin és a katekolaminok (epinefrin és norepinefrin) szint...

46. Gyógyító étkek – A, B
(2003-01-17)
Ételed legyen gyógyszered – gyógyszered legyen ételed! – halljuk gyakran. Hogy melyik étel, zöldség, gyümölcs mire k...

47. A csecsemő étrendje
(2003-01-06)
Természetesen, mivel a csecsemőkor jóval hosszabb időszak, mint az újszülöttkor, több változtatás is történik e csaknem 1 é...

48. Étrenddel a köszvény ellen
(2002-10-11)
TORONTO, KANADA. A köszvényt, az arthritisnek ezt az igen fájdalmas formáját a vér magas húgysavtartalma jellemzi (Se Ur több mint 7...

49. Családi életmód-tanácsadás
(2002-00-00)
Az életmód-tanácsadás különleges formájáról, a családban végzett munkáról, ennek előnyeiről és hátrányairól szól az ír...

50. Zsíros étkek - gyér emlékezet
(2001-07-05)
A zsíros ételek nemcsak a szív és az érrendszer ellenségei, de a gyenge emlékezőképesség okozói is lehetnek.

51. Mit ér magában a zsírszegény diéta?
(2001-04-18)
A zsírfogyasztás csökkentésének a szívre és az érrendszerre előnyös hatása mintegy fél évszázada mind egyéni, mind népegészségügyi szinten egyik központi dogmáját jelenti a szíveredetű megbetegedések ...

52. 10 jó ok arra, hogy több zöldségfélét fogyasszunk
(2000-10-06)
A washingtoni székhelyű American Institute for Cancer Research összeállította a "tíz jó ok" listáját, amiért több zöldséget...

53. A biotermékek enyhíthetik a PMS tüneteit
(2000-10-06)
A cimicifuga racemosa, a magnézium, a primulaolaj és a természetes progeszteron csak néhány azon recept nélkül kapható termékek ...

54. Táplálkozástudomány: vitaminforrások
(2000-10-06)
K: Mi a jobb, ha vitaminokkal kezelt italokból, vagy ha tablettákból szerezzük be a napi vitaminszükségletünket?

55. Milliók kezdik koffeinnel a napot
(2000-10-06)
Reggel az átlagos amerikai első dolga, hogy mielőtt beállna a zuhany alá, kávét készít magának. A diákok elsőként egy kólá...

56. A manipulált élelmiszerek hagyománya
(2000-10-06)
LONDON - Ha Sir Walter Raleigh ma élne, és most tenne javaslatot arra, hogy egy ígéretes zöldségfélét hozzunk be Dél-Amerikáb...

57. Elegendő vizet iszunk?
(2000-10-06)
Ahova Carol Hoban megy, megy vele a nagy pohara is. Vagy egy nagy palack. Akárhogy van is, Hoban mindig tudja, honnan szerzi meg a köve...

58. Koffein - az új nikotin?
(2000-10-06)
Lenyomtad a vekkert, lassan kikelsz az ágyból. És mielőtt a fogkefe után nyúlnál vagy kiengednéd a kutyát a kertbe, gyorsan egy ...

59. Az étel mint üzemanyag
(2000-10-06)
WEST PALM BEACH, USA - Úgy akar játszani, mint a profik? Akkor utánozza az ő étkezési szokásaikat! Hagyja el a koffeint, egyen tö...

60. Az alacsony zsírtartalmú diéta nemkívánatos mellékhatásai
(2000-10-06)
A telített zsírokban szegény étrend nem minden esetben hatásos a koleszterinszint csökkentésére, derül ki egy új kutatás eredm...

61. Az étrend szerepe a mellrák kockázatának csökkentésében
(2000-10-06)
Dr. Bob Arnot, az NBC News egészségügyi osztályának vezetője, orvos-riporter, "hírszerző"-nek titulálja magát, olyan valakinek,...

62. Befolyásolja-e a tej a tea felszívódását?
(2000-10-06)
K: Ha tejet adunk a teához, az meggátolja-e a tea egészséges összetevőinek felszívódását?

63. Végletes próbák
(2000-10-06)
Ellentmondásoktól tarkított századunk egyik jellemzője, hogy miközben a gazdaságilag fejlett országokban felesleges kilóiktól p...

64. Ételünk az életünk
(2000-10-06)
Ami nagyapám számára még rituálé volt ­ az étkezés fontossága és szentsége ­ sokunknál ma már csak létfenntartási re...

65. Tejben
(2000-10-06)
Magyarországon ma egy ember évente 165 liter tejet fogyaszt. Tíz évvel ezelőtt még 245 litert ittunk a fehér csodából. A 35 szá...

66. Fogások és morzsák
(2000-10-06)
Születésünk pillanatától tudatában vagyunk a táplálkozás kiemelkedő szerepének. Már újszülöttként ösztönösen bújunk ...

67. Éltető vitaminok
(2000-10-06)
A vitaminok és ásványi anyagok bevitele a szervezetbe az egészséges étrend nélkülözhetetlen része. A vitaminok részt vesznek a...

68. Egy csipet vegyület
(2000-10-06)
Magyarország az élelmiszeradalékokat viszonylag kismértékben felhasználó országok közé tartozik ­ mondta el Sohár Pálné...

69. Súlyos kilók
(2000-10-06)
Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a világ számos részén ötévente megduplázódik az elhízottak száma. Magyarorsz...

70. Tartós tartósítók?
(2000-10-06)
Már az ősi időkben is használtak külünféle tartósító eljárásokat.

71. Építő energia
(2000-10-06)
A fehérje nem kifejezetten energiaforrás, a szervezet a belőle származó hőt használja fel, de csak hideg időben. Az elhasználó...

72. Konyhapatika- konyhapraktika
(2000-10-06)
Tudja Ön, kedves Olvasó, hogy mire jó a retek?

73. Éhező gyermekek segítői
(2000-10-06)
Az afrikai kontinens szerencsétlen lakóiról készült szomorú, megrázó felvételek oly távolinak tűnnek, hogy számunkra szinte ...

74. Veszélyes fogyókúrák
(2000-10-06)
-Ne tűzzünk ki magunk elé irreális célokat. Lassú, fokozatos testtömegcsökkenésre törekedjünk. Ez hetenként legföljebb fél...

75. 25 forinttal az infarktus ellen
(2000-10-06)
- Abból indultunk ki - mondja Szamosi doktor -, hogy Magyarországon elképesztően magas a fiatalkori, vagyis a 45 év alatti szívinf...

76. Túlsúlyos gondok
(2000-10-06)
"Andreának hívnak, harminchat éves vagyok, éhezés nélkül, kellemes körülmények között fogytam nyolc kilót."

77. Védőoltás ­ anyatejjel
(2000-10-06)
A természet jól kitalálta: az anyatej higiénikus, tiszta, megfelelő hőmérsékletű, mindig rendelkezésre áll és ingyenes. En...

78. Volt, nincs allergia!
(2000-09-00)
A megbetegedést azonban nem elsősorban a kórokozó jelenléte okozza, hanem a szervezet bebocsátó képességétől, az immunrendszer...

79. Intervallumdiéta 2.
(2000-08-00)
A sikeres diéta összetevői: naponta 1200 kalória és a lehető legkevesebb zsiradék extraadag C-vitaminnal az idénynek megfelelő z...

80. Zöldség - gyümölcskúra II.
(2000-06-00)
Remélhetőleg cikkünk előző része kellően felcsigázta fantáziáját, és szeretne Ön is miharabb elkezdeni a gyümölcs és zöl...

81. Savbázis egyensúly
(2000-06-00)
A laza rostos kötőszövet (mesenchyma) a szervezet egyik legfontosabb szerkezeti eleme: a véredények és a szervek sejtjei között ...

82. Shiitake, a gyógyító gomba
(2000-05-00)
A shiitake fontos fehérje és káliumforrás, de tünkjében rengeteg cink is található. Sok komplex szénhidrátot, úgynevezett poli...

83. Súlyos gond
(2000-04-00)
Az elhízás, a magas vérnyomás és a köszvény táplálkozásfüggő betegség. Ha gondosan ügyelünk étkeink összeállítására...

84. Kalifornia diéta
(2000-03-00)
A tudósok felfedezték, melyek azok az anyagok, amelyek lendületbe hozzák a zsírégetést. Így derült ki, hogy a karcsúságunk tit...

85. Ételeink okozta bőrreakciók
(2000-02-07)
A nagy ünnepek a pénztárcánk mellett leginkább az emésztőrendszerünket veszik igénybe. Ez ránk, magyarokra különösen vonatk...

86. Szívünk is igényli
(1999-12-00)
Az egyik legfontosabb veszélyeztető tényező, ami gyakran hosszú ideig rejtett marad, a magas vérnyomás. Az extrém módon megem...

87. A kalciumszükségletről - diétás tanácsok
(1999-10-18)
A csontok minőségét, szerkezetét, teherbírását a fiatalkor táplálkozása döntően meghatározza. Ha ebben az időszakban megfe...

88. Kell egy kis keserű!
(1999-10-00)
A zsírallergiában szenvedő betegek zsíros ételek fogyasztása után rosszullétre, hasfájásra és émelygésre panaszkodnak (eset...

89. Tejturmixok
(1999-10-00)
A tej frissít és élénkít. Reggelente gondoskodik a napkezdéshez szükséges energiáról, délben új erőt ad, és este is jó...

90. Étkezési javaslatok a forró napokra
(1999-08-02)
Nyáron mindenki igyekszik a szabadba, friss levegőre vágyik. Számunkra ez örömteli és várva várt esemény. A nyári örömök: a...

91. Gombaételek
(1999-06-28)
Hozzávalók: 1 kilogramm burgonya, 100 gramm zsír, 50 gramm vaj, 100 gramm sima liszt, 3 tojássárgája, só. A bundázáshoz tojás ...

92. Nem mindegy, hogy mit eszünk !
(1999-06-07)
A fogyasztó lakosság számára számos forrásból áramlik az információ és ajánlás, hogy a táplálkozási szokásainkat változ...

93. Praktikus diétás tanácsok nagyszülőknek
(1999-05-10)
A következő tanács így hangzik: rendszeresen fogyasszunk állati és növényi eredetű fehérjéket, hetente pedig többször is te...

94. Ne diétázzunk, hanem jót együnk!
(1999-05-00)
A modern ember, a "homo sapiens urbanus", bármilyen meglepő, a bőséges mennyiség és a látszólagos változatosság ellenére is hi...

95. Hogyan táplálkozzanak a sztomaviselők?
(1999-03-08)
Műtét után hat hónappal általában újra beáll a régi emésztési rend. Legtöbben ugyanazokat az ételeket ehetik és ihatják, mely...

96. Dializált beteg étrendje
(1999-01-25)
A krónikus veseelégtelenség következtében a vesefunkciók olyan mértékben rosszabbodhatnak, hogy az életet veszélyeztető mérgez...

97. Szívbarát ételek (3.)
(1999-01-18)
A szénhidrátok, a vízben jól oldódó, kis molekulatömegű, édes ízű cukrok és a vízben nehezebben, vagy alig oldódó komplex sz...

98. Szívbarát ételek
(1999-01-04)
A táplálkozástudomány ajánlásokat tesz közzé arról, hogy az egyes táplálékokból mennyit és milyen arányban fogyasszunk. A kü...

99. A vitaminok és a bőrünk
(1998-11-30)
Bevezetésül néhány szót a vitaminokról. Ezek az anyagok nem tápanyagok, nem a tápértékük, energiát adó, testfelépítő volt...

100. Ásványi anyagok, nyomelemek
(1998-11-30)
A fáradékonyság oka a vitaminhiány mellett a különböző ásványi anyagok, nyomelemek hiánya is lehet. Közismertebb ezek közül...

101. A dietetikus tanácsai a gyermektáplálásról
(1998-10-19)
A statisztikák szerint ma hazánkban közel egymillió gyermek él a létminimum alatt. A közétkeztetés normái pedig még egy nem...

102. Táplálkozás és verseny
(1998-10-19)
A verseny előtti napon többet ehetünk, de a verseny napján rendszerint kevesebb a táplálékfelvétel. A teli has kellemetlen hat...

103. Táplálkozás magas koleszterinszint esetén
(1998-10-12)
A magas koleszterinszint kockázati tényező az idő előtti érelmeszesedés, az atherosclerosis kialakulásában. Az artériák belső...

104. Táplálkozás és a teljesítőképesség fokozása
(1998-09-28)
Az elmúlt időszakban megtárgyaltuk az energiát szolgáltató (szénhidrátok, zsírok, fehérjék), valamint az energiát ugyan nem a...

105. A vitaminszükségletről
(1998-09-21)
Táblázatban foglaljuk össze a tudnivalókat

106. Az eredményes fogyókúráról
(1998-08-24)
Egyre gyakrabban hallunk és olvasunk olyan fogyókúrás esetekről, melyek tragikusan végződtek, a drasztikus diéta valamilyen okbó...

107. Vitaminok és tavaszi fáradtság
(1998-05-18)
Biztosan mindenki látott már az iskolában, óvodában foglalkozás közben padra boruló, esetleg mély álomba zuhanó gyermeket. Biz...

108. Zsírok a konyhában
(1998-04-24)
A táplálkozással állati és növényi eredetű zsírokat és olajokat fogyasztunk. Az állati zsírok közül hazánkban a sertészs...

109. Immunerősítő téli saláták
(1998-02-23)
Az alábbiakban bemutatott, télen is kapható nyers zöldségekből készült könnyű saláták vitamindúsak, energiaszegények. Az í...

110. Gondolatok a cukorbetegség diétás kezeléséről
(1998-02-23)
A diéta, a cukorbetegség típusától függetlenül, a kezelés alappillére. Enyhe cukorbetegségem van, mivel az orvosom csak diétát...

111. A kalcium és a szelén szerepe táplálkozásunkban
(1998-02-16)
Korunkban egyre elterjedtebb betegség az osteoporosis (csontritkulás) és az ezzel összefüggő csonttöréses, valamint egyéb mozg...

112. Vérnyomáscsökkentő zöldség
(1997-05-09)
Most eláruljuk az olvasónak a hosszú élet titkát: egyen sok gyümölcsöt, zöldséget és hosszabb ideig fog élni. Legalábbis ezt állítják amerikai orvosok, akik 459 betegen végzett felmérésük eredm...

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop