Megőrült a férjem?

Kérdés:  Egy 32 éve házasságban élő nő vagyok. Két felnőtt fiúnkkal még együtt élünk. A férjem hat éve kisebb-nagyobb megszakításokkal Németországban dolgozik, mint burkoló. Általában havonta jön haza.
Fél év után lefogyva, furcsa viselkedésével felhívta a figyelmet magára. Állandóan régi dolgokat kezdett kérdezgetni. 20-25 év távlatában gondolkozva. Azt mondogatja, már nem szeret, és ő tudja, én régen csaltam fűvel-fával - persze semmi nem volt igaz. Öt éve tűrjük a fiúkkal, már nem bírjuk idegileg.
Mostanában már azt is mondja, most is csalom, amikor ráérek - ő sejti. Csöndben van pár hónapig, aztán újra kezdi. Állandóan a csalásról beszél. Nagyon megváltozott a személyisége, de csak miután külföldre ment dolgozni. Olyan, mintha megkattant volna.
Pár éve megvert, de már nem teszi, csak lelki terrorban tart. A fiaim csúnyán közbeléptek egyszer, azóta lelkileg aláz meg, ha ketten vagyunk.
Lehet egy elmebetegség kialakulása talán? Most már félek tőle, a fiúk is. Már orvosoktól is kértem véleményt, a válást ajánlották. Én szeretnék még mindig segíteni rajta.
Várom tanácsait. Köszönettel!

párkapcsolat, féltékenység | Az Orvos válaszol - Bujdosó Balázs 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Bujdosó, B.
Válasz:  Tisztelt Asszonyom!
Próbálja szorosabbá tenni kapcsolatukat, mert férje szorongásai, indulatai mögött a hosszan tartó egyedüllét, a családtól való izolációja, a nagy távolság is szerepet játszhat.
Nyilván technikailag nem egyszerű, de – ha megoldható - közelebb kéne egymáshoz kerülniük úgy fizikailag, mint lelkileg.
Azt, hogy elmebetegség lenne kialakulóban nem tartanám valószínűnek.

Kapcsolódó cikkek a Partnerkapcsolat, szex rovatban olvashatók.

2017-05-02 08:21:42
| párkapcsolat, féltékenység
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop