Miért nem beszél 21 hónapos fiam?

Kérdés:  Nem figyel mindig a nevére, és csak gagyog. Búcsúzáskor integet és mondja, hogy "táj-táj", de ennyi. Ha érintős mondókát mondok neki, akkor figyel csak rám és néz a szemembe kacagva, de máskor nem.
Nem érdekli, amit mondunk neki. A mozgásfejlődésével nincs gond, már 5 hónaposan mászott, 10 hónaposan felállt. A játszótéren, ha elvették a játékát gagyogással kéri vissza. Egyedül eszik, biciklizik, végig tud nézni egy másfél órás mesét, és a játékaiba is nagyon bele tud merülni. Nincs gond a hallásával.
Miért nem hallja meg, amit mondok? Miért nem érdekli a kommunikáció? Lehet probléma, hogy kevesebb figyelem jut rá?
Válaszát köszönöm!

gyermeknevelés, beszédkészség, beszédfejlődés | Az Orvos válaszol - Bujdosó Balázs 2017 ;22(júniusi)   InforMed | Bujdosó, B.
Válasz:  Nagyon sokféle probléma bújhat meg e mögött a magatartás mögött, amivel megkeresett.
Talán közelebb jutunk, ha elküldi címemre (1023 Budapest, Liget u. 31) a terhességről, szülésről és a gyermek korábbi vizsgálatairól szóló zárójelentések másolatait. (Vagy küldje a Bujdosó Balázs - b06702100553@gmail.com - e-mail címemre.)
Ezzel együtt valószínű, hogy konkrét vizsgálatok nélkül csak sötétben tapogatózunk, pedig a megoldás alapja mindenekelőtt a probléma pontos feltárása.

Kapcsolódó cikkek a Gyermeknevelés rovatban olvashatók.

2017-06-22 07:04:48
| gyermeknevelés, beszédkészség, beszédfejlődés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop