Mit tehetek?

Kérdés:  Az unokám 3 éves. Magyar kisfiú, már minden magyar szót, mondatokat kimond, önálló gondolkodása van. Ha kérdezek, válaszol. Nagyon akaratos, ugyanakkor nagyon szeretnivaló. De egy gondom van vele, hogy angolul beszél folyamatosan mostanában egész mondatokban, nagyon sok mindent, mert csak angol meséket szeret nézni.
Így fog tudni rendesen angolul is beszélni? És meg is érti? Mert sajnos nekem - hiába próbálom - nem sikerült megtanulnom az angol nyelvet.
Válaszát várva, tisztelettel egy aggódó nagymama.

gyermeknevelés, beszédkészség, beszédfejlődés | Az Orvos válaszol - Bujdosó Balázs 2018 ;23(áprilisi)   InforMed | Bujdosó, B.
Válasz:  Hol tanul a kisfiú beszélni (óvoda stb.) Hol él Ön és a kisgyerek (ország)? Milyen nyelven beszél az édesanya (mi az anyanyelve, kivel milyen nyelven beszél a családban)?
"Így fog tudni rendesen angolul is beszélni?" - Ezt nem értem! Mit ért Ön az "Így" alatt? "És meg is érti?" Mit?
Attól nem kell tartson kedves Nagymama, hogy Ön nem tanul meg angolul, akkor mi lesz? Semmi, a kapcsolatukban nem a nyelvtudás lesz a domináns tényező, de a kisfiú is fog gagyogni valamit majd magyarul is - ha Ön vele van.
Egy viszont fontos! NE KÉNYSZERÍTSE A KISFIÚT semmilyen nyelven beszélni, hagyja, hogy magától azt a nyelvet válassza, amit akar!
Ha választ kapok Öntől a kérdéseimre, többet tudok mondani.
Üdvözlöm,
Bujdosó Balázs
06-70-21-00-553
06-30-646-75-74

Kapcsolódó cikkek a Gyermeknevelés rovatban olvashatók.

2018-05-11 04:35:44
| gyermeknevelés, beszédkészség, beszédfejlődés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop