Tudok segíteni?

Kérdés:  Münchenből író nő vagyok. 5 éve élek itt, 4 éve férjhez mentem jelenlegi magyar férjemhez, aki özvegy volt 32 év házasság után.
Minden rendben volt, részemről nagy szerelem is volt. Évek óta romlik a helyzet. Én egy éltetet szerető és élő ember vagyok. Semmit, soha nem csinál itthon, mindent én, még a férfi dolgokat is. Csak a számítógép érdekli, meg a telefon. 100%-osan kiszolgálom.
Dolgozom, és minden nap mindent én csinálok egyedül. Ha veszekszem, 1 napig kiviszi a szemetet, vagy kiüríti maga után a hamuzót. Szeretem a természetet, ő utálja, fél mindentől. A tömegközlekedéstől, a lifttől, a vonattól, a bogaraktól, a hidegtől, a melegtől, a széltől stb.
Hiába beszéltük meg ezerszer, hogy nekem ez nem élhető élet, hogy csak a négy fal között, meg csak a munka minden nap. Ígér, de soha sem teljesül.
Azt mondja, ami nekem az élet, az neki a halál. Semmi közös tevékenységünk nincs. Menekülhetnék az életbe! Mondtam neki, hogy lehet, hogy depressziós, kinevetett, hogy biztosan nem.
Mit tudnék tenni, mert így én halok bele a bezártságba, senki és semmi kapcsolatunk nincs miatta, mert nem igényli.
Köszönettel!

| párkapcsolat
| Bujdosó, B.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Tisztelt Asszonyom!
Megértem, átérzem problémáját, de úgy gondolom, inkább ún. "párkapcsolati mediátorhoz" kellene fordulnia.
Amennyiben a mediátor úgy látja, hogy a KAPCSOLATI PROBLÉMA MÖGÖTT pszichés probléma/betegség húzódik, akkor gondolnám, hogy pszichológushoz kellene, forduljon.
Bujdosó Balázs
pszichológus
b06702100553@gmail.com;
06702100553

Kapcsolódó cikkek a Partnerkapcsolat, szex rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:21:00
| párkapcsolat

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Az év végi hatalmas várakozás, öröm és stressz bizony megviseli a párkapcsolatokat, különösen az újakat és azokat, amelyek gyenge lábakon állnak.


Házasság - gondok és megoldások

Szinte minden pár kapcsolatában előfordul kisebb-nagyobb, illetve rövidebb-hosszabb ideig tartó feszültség. Az alábbiakban öt olyan kiváltó okot mutatunk be, amelyek próbára tehetik a kapcsolatot, és megoldásokat is ajánlunk a problémák kezelésére.


Hálószobatitkok

Szerelem, szexualitás, gyengédség, testiség - ezekről korántsem mindenki gondolkodik egyformán. Különböző párok egészen másként élik meg házasságuknak ezt az oldalát.


Párkapcsolat: érzékeny témák

Az okosan, hatékonyan vitatkozó pároknak tízszer nagyobb esélyük van egy boldog kapcsolatra, mint azoknak, akik a szőnyeg alá söprik a kényes témákat - állítják egy csaknem ezer felnőtt megkérdezésével végzett felmérés készítői.


A tizenévesek gondjai

A serdülőkor egyre korábban jelentkezik a civilizált országokban. Van egy 10-15 éves időszakasz, amikor a lányból már felnőtt nő lett, de még mindig a szülők tartják el, társadalmilag még nem érett.


Web Design & Development Prowebshop