Szúrt seb

Kérdés:  Párom Lengyelországban balesetet szenvedett, mely során 5 cm mély seb lett a hátán. A sebet helyben lefertőtlenítettük, összehúztuk. Később a kórházban ez szintén megtörtént, de össze is kellett varrni a sebet. Belső szervet nem ért szerencsére, mely röntgenfelvétel alapján is igazolódott. Kapott tetanuszt és írtak fel antibiotikumot, mely Cipronex névre hallgat és hatóanyaga a ciprofloxacin.
Hazaérkezésünk után egyből itthon is elmentünk orvoshoz, viszont délutánra belázasodott, még tegnap is volt hőemelkedése, így visszamentünk az orvoshoz, aki mondta, hogy a seb szépen gyógyul, nincs begyulladva, így valószínűleg a tetanusztól van hőemelkedése. Viszont ma délutánra ismét 38,9-re ment fel a láza és nagyon nehezen tudtuk lehúzni.
A tetanusztól van ilyen maga láza, vagy esetleg a gyógyszer egy nem kívánt mellékhatása? Esetleg valami más problémával állunk szemben? Érdemes lenne egy vérképet nézni?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

| tetanusz, seb, baleset
| Csonka, Cs.; Az Orvos válaszol - Dr. Csonka Csaba 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Érdemes lenne Sebészeti Szakrendelésen jelentkezni vizsgálatra, a további teendőket ott megtudhatják. A lázat okozhatja sebfertőzés, de lehet mástól is.

Kapcsolódó cikk: Tetanusz, gázgangréna

2010-09-05 00:20:31
| tetanusz, seb, baleset
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop