Lábszár seb

Kérdés:  3 napja üveg sértette fel a jobb lábszáramat. Mivel nagyon ömlött belőle a vér, kihívtuk a mentőket, akik beszállítottak a kórházba, ott összevarrták. Az orvosi papíron a következő szerepelt: "Jobb lábszár kp. harmadában dorsalian haránt irányú 3-4 cm-es, külboka területén 5 cm-es repesztett, roncsolt szélű seb. Belboka területén 2 db kb. 3 cm-es roncsolt sebzés, melyeket 1-1 cm-es bőrhíd köt össze. Achilles tájékon, ujjbegynyi területen, hámhiányos terület."
Azóta kétszer vettem részt kötözésen, szerintük már lábra kellett volna valamennyire állnom, viszont még mindig nagyon fáj, és egy mozdulat is száz tűszúrás hatását kelti, valamint nagyon be van dagadva, és egyáltalán nem tudom mozgatni. Mivel nem röntgenezték meg, attól félek, hogy az ínszalag is sérülést szenvedett.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel!

| lábszársérülés, seb
| Csonka, Cs.; Az Orvos válaszol - Dr. Csonka Csaba 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Javaslom, hogy kontrollvizsgálatra az ellátó osztályra menjen vissza. Lágyrész-sérülésnél a röntgenvizsgálat nem segít, az csak csonttörésnél nyújthat segítséget. Az esetleges ínszalag-sérülést a röntgenvizsgálat nem mutatja ki. Mivel 3 napos a folyamat, még a seb gyógyulásban van, a leírt panaszok a sérülésektől is származhatnak, de lehet gyulladásos folyamat is a háttérben, emiatt is javasolt a kontrollvizsgálat.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2011-04-29 23:53:43
| lábszársérülés, seb
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop