Mi okozza az újabb és újabb tályogot?

Kérdés:  Párom több mint 10 éve küzd tályogproblémákkal, most 33 éves férfi. Ezek a tályogok mindig a fenék alatti combrészen vannak. Eleinte hetek vagy hónapok is elteltek a gyógyulás után problémamentesen, de most 2013. szeptember óta harmadszor kellett felnyitni, mert alig hogy meggyógyul, jön a következő.
Sajnos egyre nagyobb vágásokról van szó, a nyitva hagyott részbe két ping-pong labda beférne.
Most legutóbb mindkét combját fel kellett nyitni, egyszerre telt fel és gyulladt be mindkettő helyen. A gyógyulási folyamat általában problémamentes, kimossuk minden nap zuhanyzásnál, és bekötjük. Szépen húzódik össze, a fájdalmat és néha egy kis lázat leszámítva minden rendben szokott lenni. Van, hogy műtét után kap antibiotikumot is, de nem minden alkalommal, pedig mindig ugyanaz az orvos műti.
Érdemes valamilyen kivizsgálást kezdeményezni? Mi lehet az első lépés annak kiderítésére, hogy ezeket a tályogokat mi okozza? Vagy ezzel a problémával most már mindig együtt kell élnie? A németországi munkáját is fel kellett adnia, mert 5 hónapja nem tud dolgozni az egymást követő műtétek miatt. Nagyon el vagyunk keseredve!
A stressz okozta hasmenés miatt egy hatalmas vérző végbélsebe is volt, amit szintén meg kellett műteni. Az orvosánál rákérdeztünk, hogy ki lehet-e deríteni, mi okozza ezeket a tályogokat, és megszüntetni, kezelni ezt a problémát, mert hiába vagdossák össze újra és újra, ha nem tudjuk a probléma gyökerét, ennek sosem lesz így vége.
Az volt a válasz, hogy ilyen a bőre, hajlamos ezekre a dolgokra. Mi ebbe nem akarunk így belenyugodni, valami okozza ezt és nem hiszem el, hogy ezt az okot nem lehet kezelni és megszüntetni.
Párom egyre mélyebb depresszióba zuhan, nem tud dolgozni, a fájdalomról nem is beszélve. Már teljesen össze van vagdosva a combja azon a területen, van, hogy ugyanazt a vágást nyitják meg újra.
Várom válaszát, hogy mit lehetne tenni, és hol kezdjük a kivizsgálást?
Köszönöm szépen!

| diabétesz, fertőzés, tályog
| Csonka, Cs.; Az Orvos válaszol - Dr. Csonka Csaba 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Háziorvosánál jelentkezzenek - ő a szükséges kivizsgálást elindítja - első a labor. A cukorbetegség hajlamosít ilyen gyulladásokra, először ebbe az irányba célszerű kivizsgálni. A háttérben meghúzódhat immunhiányos állapot is.
Célszerű lenne célzott antibiotikus kezelés is - a probléma összetettségére tekintettel - infektológus (fertőző szakorvos) bevonása is célszerű lenne - Budapesten a László Kórház, vidéki városokban a Fertőző osztályokon működnek szakambulanciák.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2014-02-27 20:59:05
| diabétesz, fertőzés, tályog
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop