Filmtabletta

Kérdés:  Fromilid Uno 500 mg retard filmtablettát írt fel az orvos. Sajnos nem tudom egybe lenyelni; így az orvosom javasolta, hogy törjem össze az egészet és úgy vegyem be.
Mivel retard hatású filmtablettáról van szó, megkérdeztem osszam-e ketté délelőttre és délutánra, de azt mondta egyszerre vegyem be az egészet. (Olvastam a betegtájékoztatót és tudom, hogy nem szabad összetörni, de képtelen vagyok egybe lenyelni. Megpróbáltam kettétörni, de úgysem tudtam.)
Érdemes szétosztani a nap folyamán, amennyiben összetöröm? Továbbá milyen hatásai lehetnek a filmtabletta összetörésének általában és az esetemben? Milyen hatása van a gyomorra? Jobban kijön a mellékhatása a szívre, ha összetöröm az egészet és úgy veszem be egy alkalommal naponta?
Olvastam a betegtájékoztatóban, hogy ez a gyógyszer létezik szuszpenziós formában is, de az orvosom nem akarta felírni úgy a gyógyszert, arra hivatkozva, hogy az, gyerekeknek van.
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Csonka Csaba 2017 ;22(januári)   InforMed

Válasz:  Először is tudni kellene, hogy egyáltalán szükség van-e antibiotikumra. Azt a gyógyszerész tudja megmondani, hogy a gyógyszerforma felezhető-e. Általában a retard készítményeket sem porítani, sem felezni nem célszerű, mert akkor elvesztik a gyógyszer technológiailag előállított tulajdonságukat, és egyenetlen gyógyszerszintet biztosítanak.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2017-01-20 06:36:10
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop