Farkcsonttörés utáni szülés

Kérdés:  2014-ben eltörtem a farkcsontom - alulról a második csontnál törött, elmozdulva nem volt és nem kellett sebészi beavatkozás.
Most, hogy terhes vagyok említették, hogy jobb lenne császárral szülni, nehogy újra eltörjön a farkcsont, viszont van olyan doktor azt javasolja, hogy próbáljam meg természetesen.
Ön szerint mi lenne a jobb?

| terhesség, szülés, farcsonttörés
| Csonka, Cs.; Az Orvos válaszol - Dr. Csonka Csaba 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Szülészorvosával konzultáljon.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2017-04-02 06:18:08
| terhesség, szülés, farcsonttörés

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop