Dr. Szendei Katalin

háziorvos, belgyógyász szakorvos

|
| ; Orvosok   InforMed

Kérdések és válaszok

1971-ben végzett a Budapesti (ma Semmelweis) Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

1971-1983 között a Központi Állami Kórház belosztályán dolgozott, 1976-ban tett belgyógyászati szakvizsgát. 1983. óta az Ady Endre u. 1. alatti családorvosi rendelőben látja el betegeit.

1995-től, kezdettől fogva, a Pro Patiente, majd az InforMed Orvos Válaszol rovatát vezeti, melyre széles körü szakmai tájékozottsága különösen alkalmassá teszi.

Társszerzője az Orvos a családban , illetve szerzője a Gyógyszer a családban ismeretterjesztő könyveknek, melyek új kiadásán is dolgozik, napi munkája mellett.

2015-01-11 05:13:37
|

Koronavírus körkép 04-08

A koronavírus-járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma, Vuhanban kedd este feloldották a karantént. Több nyugat- és közép-európai országban azonban erőteljesen terjed a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegség.


New York államban csökken a fertőződések száma

New York államban csökken a diagnosztizált fertőzések száma, a helyzet stabilizálódik - jelentette ki Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden, a szokásos napi sajtótájékoztatóján. Az elmúlt nap ugyanakkor a halottak számát tekintve a legszomorúbb nap volt az állam számára.


Video "rendelés": informed.hu

Az informed.hu orvos válaszol rovata video konzultációs lehetőséggel bővül. Tudjuk, hogy a rendszer nem helyettesítheti az orvos-beteg közvetlen találkozást, de a tanácstalanságnál nincs rosszabb állapot.


Koronavírusról (ismét) az Ötösben

A Szkeptikus Hangtárban a téma aktualitása miatt a Klubrádióban előbb dr. Lakos András az orvos szemszögéből beszélt...


Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


Web Design & Development Prowebshop