Ellenanyagszűrés

Kérdés:  1995-ben Rh pozitív apától, Rh pozitív lányom született (én Rh negatív vagyok). Semmi gond nem volt, kaptam Anti-D-t. 2006-ban volt egy abortuszom, akkor is kaptam Anit-D-t. Jelenlegi párom Rh negatív, én is Rh negatív vagyok, azonban az ellenanyagszűrés eredménye pozitív lett, vörösvérsejt ellenes antitest, pedig anti-D és anti-C jelent meg véremben.
Okoz ez problémát? Ha okoz, mekkora jelentőséggel bír?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, rizikófaktor, RH inkompatibiltás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(májusi)   InforMed

Ez a titertől függ.
Legyen nyugodt, orvosa figyelemmel kíséri.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az RH-ról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - Rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2009-06-18 20:06:20
| terhesség, rizikófaktor, RH inkompatibiltás

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop