Ínhüvelygyulladás

Kérdés:  Fél éve kezdődött a problémám, a terhességem utolsó hónapjában. Mind a két csuklóm nagyon fáj, főleg azaz ín, amely a hüvelykujjamat tartja. Bizonyos mozdulatoknál gyakorlatilag kiugrik a helyéből a hüvelykujjam, de vissza tudom roppantani. Nagyon fájdalmas. Próbálom pihentetni, rögzítettem fáslival is, és kenem Traumeel kenőccsel. Semmi hatás, egyre jobban fáj.
Voltam orvosnál, azt mondta, elmúlik, de már 6 hónapja fáj és csak rosszabb. Jelenleg szoptatom a gyermekem, és ezt szeretném még 1 éves koráig folytatni.
Tudna ajánlani valami megoldást?
Előre is köszönöm válaszát!

| ínhüvelygyulladás
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Ha tudnák, hogy mennyire feladják nekem néha anatómiából a leckét!
A csuklótájon van egy, a hüvelykujjhoz menő ín, ami előszeretettel jön gyulladásba, - bár nem ez tartja a hüvelykujjat, sőt, a hüvelykujj nem is a csuklóhoz, hanem egy csonttal tovább, a kézközépcsonthoz kapcsolódik - de a helyéből való kiugrást nem tudom magam elé képzelni.
A fáslinál vannak jobb rögzítők is, de azt javasolom, azért keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést, annak tisztázására, hogy pontosan mit is kellene rögzíteni: a csuklóját, vagy a hüvelykujját. Létezik ilyen is, olyan is. De felületi gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szerek szoptatás alatt is használhatóak.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2010-03-12 17:49:39
| ínhüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop