Térdműtét utáni regeneráció

Kérdés:  2009. december 14-én műtötték a jobb térdemet artroszkópiás eljárással. Kóros ízületi hártyavastagodást távolítottak el, majd átmosták a térdem. Egy korábbi, részleges első térdszalag-szakadással már semmit sem tudtak tenni.
Még mindig küszködök a térdem körüli feszülésekkel, combomban és lábszáramban izomfájdalmakkal. Három Orthtovisk injekciót is kaptam, 20 térdtornán is részt vettem, és a combomra szelektív kezelést is kaptam. Sajnos még mindig bicegéssel járok.
Milyen kezelés segíthetne a mielőbbi gyógyuláshoz? Normál esetben hány hónap a teljes regeneráció? A műtőorvosomat nem tudom megkérdezni, mert külföldre utazott egy évre.
Válaszát köszönöm!

| artroszkópia, térd
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Annak alapján, hogy milyen beavatkozás történt a térdízületében, úgy gondolom, hogy nincs olyan nagy baj a térdében, ami ennyi idő - 3 hónap - alatt ne jöhetett volna rendbe. Mivel arthroscopia során technikai okokból a térdízületet folyadékkal kell feltölteni, átmenetileg a térd körüli feszülés, izomfájdalom "belefér" a normális gyógyulási folyamatba. De a bicegés ennyi idő után már nem.
Javasolom, keressen fel egy ortopéd szakrendelést.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2010-03-26 23:14:12
| artroszkópia, térd
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop