Spondylosis?

Kérdés:  39 éves nő vagyok. Irodai munkát végzek. 2009 ősze óta gyengének érzem magam, főleg a kezem és a lábam. Mindig fáradt vagyok. Azt mondták a stressztől. Márciusban elkezdtek fájni az izmaim, majd a csípőízületem és már a térdem is kezd fájni. Lépcsőn nehezen megyek, mert úgy érzem, hogy begörcsöl a combom. Teregetni is nehezen tudom a ruhákat, mert a kezem is úgy érzem, hogy görcsöl. Nagyon fáj a csípőízületem és hátul a combizmom is. Úgy érzem, hogy már az ízületeim is pattognak.
Tavaly volt egy kullancsom és most kimutatták a Borellia-fertőzést és még Helicobacter baktériumom is volt, ami elmúlt állítólag. Az ortopédián ezt a leletet kaptam, de magyarázatot nem adtak hozzá. Kérem, segítsen a megértésében!
"St: megtartott fiz. gerincgörbületek. CVII. porc. spin. elődomborodó, kifejezetten nyom érz. L. gerincmozgás kp. fokban beszűkült. Lasegue m. k. o. 90 foknál jelzett. Élénk, egyenlő mélyreflexek, paresis nincs. Mennel tünet m.k.o. pos. Csípők szabadok, fájdalmatlanok."
"Rtg: incip. spondylosis jelei. Reuma faktor 14 U/ml."
A többi abor értékem normál határon belül van. Flektor granulátumot kaptam, de nem volt javulás. Most gyógytornára, fizikoterápiára és TENS kezelésre járok. Már volt négy kezelés, de semmi javulást nem érzek, sőt még talán jobban fáj.
Kérem, mondjon véleményt, mi lehet a probléma, mert tanácstalan vagyok, mit tegyek?

| gerinc, Borelliosis
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  A panaszaival reumatológiai szakrendelést keressen fel, mert egyrészt a magas reumafaktor, másrészt a Borellia-pozitivitás is gyulladásra utal. Antibiotikumot mindenképpen kellene szednie.
Az ortopédián kapott lelete egyébként arról szól, hogy az ízületi mozgásai lényegében rendben vannak, ennek alapján is valószínű, hogy panaszai gyulladásos, és nem kopásos eredetűek.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok rovatban olvashatók.

2010-06-27 17:57:33
| gerinc, Borelliosis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop