Lábfájdalom

Kérdés:  Tavaly november körül egyik reggel arra keltem fel, minden előzmény nélkül, hogy a jobb lábam elöl, a combomnál leszakad. Nagyon erős görcsös fájdalmaim voltak, mintha marná valami a húsom. Ekkor elmentem háziorvosomhoz, és elkezdődött a kivizsgálás. De semmit sem találtak. Nagyon erős fájdalomcsillapítókat kaptam, de ezzel együtt is esténként nem bírtam aludni. Ez 2 hónapig tartott, de ezeket a fájdalmakat soha sem felejtem el.
Utána, ahogy jött, olyan hirtelen - 2 hónap múlva - el is múlt. Sokszor olyan görcseim voltak, hogy legszívesebben levágtam volna a lábam, hogy elmúljon ez a fájdalom. Ultrahangozták a lábamba az ereket, de semmit nem találtak. Elküldtek érsebészetre, onnan MRI-re, ott a derekamat nézték meg, de az is rendbe volt.
Később elküldtek ortopédra, de mire rá került a sor, addigra elmúlt minden fájdalmam, és nem mentem sehova.
3 napja újra előjött a fájdalmam. Most szintén erős fájdalmam van a jobb lábamba, néha lüktetést érzek hátul, néha viszont ugyanolyan fájdalmat mint decemberben. Ez egy torokgyulladással jött most elő. Ezért arra gondoltam, hogy lehet, valami baktérium támadja meg a lábam. Vagy esetleg elkezdtem egy cellulitisz masszást, és másnapra kezdődőt el a fájások. Július 12-ére van időpontom az ortopédiára, de félek, hogy mire megint oda eljutok, addigra elmúlik a fájdalmam, és nem derül ki mi is a bajom. A lábam nincs bedagadva, az ereim is rendben vannak.
Önt meg tudom keresni, hogy kizárjuk a vírus- vagy baktériumfertőzés lehetőségét? Mi okozhatja ezt a nagy fájdalmat?
Nagyon várom válaszát!

| lábfájás
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Elmondása alapján sem ér-eredetűnek, sem bakteriális fertőzésnek nem gondolnám a fájdalom okát.
Írja, hogy elkezdődött a kivizsgálás, de nem részletezi, hogy milyen vizsgálatokon vett részt, mint ahogyan azt is csak röviden említi, hogy MRI-vel vizsgálták a derekát, de "az is rendben volt".
Mindenképpen javasolom, hogy keresse fel az ortopéd szakrendelést.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2010-07-09 01:13:43
| lábfájás
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop