Íngyulladás

Kérdés:  Több hónapja szenvedek attól, hogy fáj a bal lábfejem. Külföldön dolgozom, ezért nem egyszerű orvoshoz jutni, de már kétszer voltam ezzel a panaszommal.
Az első alkalommal (több mint 2 hónapja) tisztáztuk az orvossal, hogy begyulladtak a lábamban az inak, azt ajánlotta, hogy tegyek puha betétet a cipőmbe, es ha lehet, pihenjek. Ha nem múlik, 2 hónap múlva jelentkezzek.
Jelentkeztem, mert rosszabbodott az állapotom. Ekkor gyógyszert írt fel, Ibuprofent, 200 mg-ot. A szedésre nem adott utasítást, így a használati utasítást elolvasva, és figyelembe véve a lehetőségeimet naponta 2x2 szemet szedtem, de nem javul az állapotom. Ennek már 10 napja.
Néhány napja vizesruházom a lábfejemet, de nagyon fáj, itt pedig nem ismert a betegállomány fogalma.
Tud valamit ajánlani, amitől elmúlna ez a gyulladás? Fáslizzam? Van valami krém esetleg, ami használhatna? Vagy szedjem tovább ezt a fájdalomcsillapítót? Esetleg hosszabb ideig kell szedni? Túl sok mellékhatását olvastam, ezért nem szeretnék többet szedni belőle, mint amennyit feltétlenül kell.
Kérem, lásson el tanáccsal, hogyan gyógyíthatnám magam a leghatékonyabban? Fáslizzam? Vizesruházzam? Esetleg van erre valami gyógyszer?

| lábfájdalom, íngyulladás
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Nagyon szívesen segítenék Önnek, de megint csak azt mondhatom: kevés az információ!
Csak arra tudok hagyatkozni, hogy puha betétet javasolt az Önt vizsgáló kollega, ezért arra gondolok, hogy esetleg a talpán jelentkezik a fájdalom.
Próbálja meg kicsit részletesebben leírni, hogy hol fáj a lába, mikor fáj, terheléssel, mozgással van-e összefüggése!
Mindenesetre az Ibuprofen szedését hagyja abba, valóban túl sok a mellékhatása.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2011-01-06 01:34:18
| lábfájdalom, íngyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop