Erős hátfájás

Kérdés:  A mozgásszervi diagnosztikai laboratóriumban - CT-n a következő eredményt kaptam: "Ágyéki csigolyák mésztartalma csökkent, következményesen a 12. csigolyatest ventralisan laposabb. A TH XI-XII csigolyák egymás felé tekintő ventralis peremein durva degeneratív felrakodások vannak, gyakorlatilag kapocsképződés, sclerosis jeleivel."
Ezen kívül voltam az Euromed Diagnosztikai Központban a Dózsa György úton, ahol a XI és XII csigolyán a pozitivitást ugyancsak kimutatták. A vélemény: "Spodylarthrosis jelei láthatók főleg a XI és XII szelvényeknek megfelelően."
Terápiára Melox gyógyszert és Mioflexint kaptam, de a Melox tablettát sajnos egyáltalán a gyomrom nem bírja és a fájdalmam rettenetes. A fájdalom a hasamba is besugárzik egész az ágyéki részbe is.
A laborleleteim negatívak. Mivel 2006-ban mellrákkal műtöttek, így elküldtek CT- és csontscintigráfia-vizsgálatra.
Létezik valamilyen gyógymód? Otthonra megvettem a TENS készüléket és egy derékmasszírozót. Fájdalmaim egyre elviselhetetlenebbek. A Melox helyett nincs valami gyomorkímélő gyógyszer? Van valami egyéb alternatív gyógymód? Mit javasolna?
Segítségét előre is megköszönve!

| hátfájás, gyógyszer
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Úgy veszem észre, kezelőorvosa Önt "kézben tartja", azokra a képalkotó vizsgálatokra küldte el, melyek az Ön esetében a leginformatívabbak, és gyógyszereket is írt fel.
Azt javasolom, bátran beszélje meg vele, hogy a Melox tablettát cseréljék le másra, mert rosszul tolerálja. Van ilyen, meg fogja érteni.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2011-01-18 00:19:00
| hátfájás, gyógyszer