Csípőtáji törés

Kérdés:  Nagyon aggaszt édesanyám állapota - 88 éves. Augusztus 25-én műtötték rosszindulatú méhtest-daganattal. A műtét utáni szövettan eredménye negatív lett. Szívproblémája, magas vérnyomása és reumája ellenére a műtét után már teljesen jól érezte magát. Véralvadásgátló injekciókat kapott.
Szeptember 26-án elesett, tomporcsont törése lett. Megműtötték, eltelt egy hónap, a lába nagyon be van dagadva (sajnos az egészséges lába is dagad). A műtött lába végig véraláfutásos. Segítséggel tud felállni, járókerettel csak pár lépésre képes. Idősebbek is járnak már a kerettel.
Mi az oka? Egyáltalán talpra fog még állni? Legalább elmagyarázná valaki, miért van ez a szövődmény, ha ez az, vagy mit tegyek?

| combnyaktörés, törés
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2011 ;16(novemberi)   InforMed

Válasz:  Sajnos, nem egészen értem a kérdéseit. Minek mi az oka? Mit tart szövődménynek?
Mivel a kérdéseit nem értem, ezért nem pontosan azokra fogok válaszolni, de leírom a véleményemet.
Egy 88 éves, magas vérnyomásos, szívbeteg hölgynek volt egy - hasi? - műtétje augusztusban. Ezt követően egy hónap múlva elesett, tomportáji törést szenvedett.
Az egyik egy tervezett műtét volt, a második történés egy baleset.
88 éves korban a fenti betegségek nélkül is mindez megviselné a szervezetet.
Az, hogy édesanyja 1 hónappal a műtét után még járókerettel, segítséggel jár, még teljesen normális dolog. Ön írta, hogy mindkét lába dagad. De azt is Ön írta, hogy vannak \\"szívproblémái\\", feltehetően a vízhajtó kevés, ha mindkét lába dagad. Az operált végtag azért véraláfutásos, mert ott volt a törése, és mert vérhígító injekciót kapott.
Mit tegyen? Mindenképpen szüksége lenne édesanyjának egy gyógytornászra, aki akár házi ápolás keretében segítene a járástanulásban, és szívének állapotát, vérnyomását ellenőrizze a háziorvos.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2011-12-14 08:27:34
| combnyaktörés, törés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop