Köhler II

Kérdés:  21 éves lány vagyok, 2 hónapja röntgenfelvétettel megállapították, hogy asepticus csontnecrosisom van a bal lábfejemben a 2. lábujjam fejecsénél. Viszont az ortopéd orvos csak lúdtalpbetétet írt ki (viszont nincs lúdtalpam) és annyit mondott, hogy majd elmúlik, de azóta sincs semmi változás.
8 órás álló munkát végzek, nap, mint nap, de már nagyon fáj az állás, és egy magasabb sarkú cipőt sem tudok sajnos felvenni, mert nem hajlik a lábfejem.
Segítségét kérném, mit tegyek?
Várom válaszát!

| lúdtalp, talpfájdalom, lúdtalp
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2011 ;16(decemberi)   InforMed

Válasz:  Az látható lehet a röntgen felvételen, hogy a II. ujj lábközépcsontjának a feje nem egészséges, de ez valószínűleg korábban, azaz a növekedés időszakában károsodott. Panaszait nem a csont elváltozása, hanem a következményes statikai zavar okozza.
A lábközépcsontok fejei alatt a talpi felszínen érzett fájdalom gyakori panasz, olyannyira, hogy ez a fájdalmasság külön névvel bíró önálló betegségnek minősül. Ezt rendszerint lúdtalpbetéttel próbáljuk kezelni. Amennyiben ez hetek alatt sem fejti ki a hatását, műtéti megoldás is szóba jöhet. De egyelőre ne próbáljon meg magas sarkú cipőt viselni, amíg teljesen panaszmentessé nem válik a lába.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2012-01-07 07:14:52
| lúdtalp, talpfájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop