Csonthártyagyulladás, ízületi gyulladás - Teendők?

Kérdés:  2011. szeptember 28-án rúgtam össze csapattársammal edzésen. Rögtön iszonyatos fájdalmat éreztem, 5 perc múlva már lila és dagadt volt a nagylábujjam töve. (Az a rész fáj, ahol a lábfejből kezdődik a nagylábujjam.)
Rögtön mentünk is ügyeletre, törést nem állapítottak meg. 5-10 napot jósoltak a gyógyulásra. Azóta sem javult.
3 orvosnál voltam, mind a 3 mást állított. Az első orvos csak elhúzódó duzzanatot látott, jegelés jégzselével történő kenegetést ajánlott, pihentetéssel. December végégig nem történt semmi így elmentem a második orvoshoz, mert az első idézem: "hát ez nagyon érdekes, nem tudom, mi lehet" mondta.
A második orvos ínhüvelygyulladást állapított meg, szintén pihentetés, borogatás, jegelés és Flector kenőcs használat otthon és rehabilitáció iontrofézis kezeléssel. 10 alkalom megvolt, sajnos semmi változás. Következő lépés Gentamycines kötés (feb. 13) és párakötés (feb. 14). Mindkétszer Activon kenőcs használata. Ezután eltűnt a lilaság 2 napra, de utána rögtön visszatért.
Következő kontroll 02. 21. A doktor köszvényre gyanakodva (fogalmam sincs miért) laborvizsgálatot kért, mely enyhe gyulladást mutatott ki, de ezen kívül minden rendben volt. 02. 27. talpbetétkészítés, rossz lábboltozat miatt. Elmentem egy szakemberhez, ő azt mondta, hogy felesleges, mert minden rendben van a lábtartásommal és csak kidobott pénz lenne az ablakon.
Így felkerestem egy újabb orvost (03. 12.), aki megnézte az eddigi leleteket és 100%-ra állította, hogy csonthártyagyulladás. Azóta a talpam közepén is érzek zsibbadó érzést, ami eddig nem volt. Porcerőt, jegelést pihentetés, kenegetést ajánlott, majd 1 hónap múlva kontrollt. Most itt tartunk.
Számomra nagyon fontos, hogy meggyógyuljak, hiszen a focival pénzt is kereshetek, ha rendbe jövök.
Ön mit javasol? Mit érdemes tennem még? Valóban lehet csonthártyagyulladás?
Köszönettel!

| lábujjfájdalom, talpfájdalom, Ízületi fájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2012 ;17(márciusi)   InforMed

Válasz:  Amiről nem ír: hogy a lila elszíneződésen kívül mi a fő panasza?
\\"Ahol a lábfejből kezdődik a nagylábujja\\", az egy ízület. A legvalószínűbb az, hogy az ízületi porc sérült meg, különösen, ha jelenleg a lábujj passzív mozgatása fájdalmas.
Érdemes lenne, az alapízületről ultrahangvizsgálatot kérni, porcsérülés esetén ízületbe adott porc-regeneráló szer is szóba jöhet, de a \\"porcerő\\" is hatásos lehet.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2012-04-03 05:25:43
| lábujjfájdalom, talpfájdalom, ízületi fájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop