Vádli fájdalom

Kérdés:  29 éves vagyok, rendszeresen sportolok (futás, kerékpározás, foci). Év elején gyakran fociztam kemény pályán. Sportolás után másnaptól egy hétig az egyik vádlimban fájdalmat éreztem, többnyire járás közben.
Április elején leálltam a sportolással. Május végén egy Doppler-vizsgálat eredménye: "Mélyvénák épek; bal fossa popliteában egy 33x924 mm átmérőjű, szeptált Baker cysta látható."
Június végén egy ortopédiai szakorvos a vádlim szemrevételezése, tapintása után fokozatos testmozgást javasolt. Az első alkalommal kerékpározás közben újra éreztem a fájdalmat a vádlimban.
Egy másik ortopédiai orvos is megvizsgálta a lábam, pihentetett és intenzív terhelés utáni állapotban is. Térd-, lábszárröntgen és UH-vizsgálata kóros eltérést nem mutatott ki. Az orvos magnézium szedését és masszírozást javasolt (egy májusi vérvizsgálat szerint a vérem kalcium- és magnéziumszintje normális).
Ön mit javasolna? Érdemes lenne felkeresnem más orvost is, más szakterületen?
Válaszát előre is köszönöm!

| érbetegség, vádlifájdalom, érelzáródás, érelmeszesedés, érszűkület
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  Igen, de inkább angiológus (érgyógyász) szakorvost keressen fel, mert ez valóban nem tűnik ortopéd jellegű problémának. Két ortopéd szakorvos vizsgálta, és mozgásszervi szempontból eltérése nincs. Az UH vizsgálattal leírt Baker cysta klinikailag is tapintható lenne, - ezt többször szerepel UH leírásokban, mint ahányszor valóban fennáll - de térdpanaszokat okozna, és nem terheléskor a vádliban jelentkező fájdalmat.

Kapcsolódó cikkek a Visszeresség, trombózis, nyirokérbetegségek rovatban olvashatók.

2012-08-10 20:40:45
| érelmeszesedés, érszűkület, érelzáródás, érbetegség, vádlifájdalom

Web Design & Development Prowebshop