Csípőprotézis beültetése

Kérdés:  Reumatológus és ortopéd szakorvosi vélemény szerint csípőprotézisre van szükségem, amelyre előjegyeztek, jövő ilyenkor időpontra.
A hosszú várakozási idő nem lepett meg, de az igen, hogy azt közölték: ez a műtét bármeddig halasztható. Eddig úgy tudtam, lényeges a műtét idejének megválasztása, a halogatása az eredményességét is befolyásolhatja majd, és addig is fölöslegesen túlterheli a jó csípőízületet és a deréktájat.
Nem volt rá alkalmam, hogy feltegyem ezt a kérdést a rendelésen. Önnek mi a véleménye?
Előre is köszönöm válaszát.

| csípő, Csípőprotézis, csípÅ‘
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  A műtétek általában két nagy csoportra oszthatóak: vannak a sürgős, azonnali vagy mielőbbi időpontban végzendő műtétek, mint például a vakbélműtét, a császármetszés, a baleseti sérülések műtéti ellátása, ahol a beavatkozás életveszélyt hárít el, és vannak a választható műtétek, mint például a szürkehályog műtéti megoldása, a mandulaműtét vagy például a csípőprotézis.
A csípőízületi kopás műtéti megoldása valóban bármeddig halasztható. Orvosi szempontból azt szoktuk meghatározni, hogy indokolt-e a műtét, de ennek időpontja - a várólistán túl - attól függ, hogy a beteg mikor dönt úgy, hogy a fájdalom és/vagy a mozgáskorlátozottság miatt a műtétet választja.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2012-10-20 04:19:43
| csípő, csípőprotézis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop