Térdprobléma - Keresztszalag és porc

Kérdés:  Munkahelyen guggolást követően egy reccsenést hallottam a bal térdemben. A lábam behajolva maradt, csak nagy fájdalom árán tudtam kiegyenesíteni. MR-felvételt csináltattam, ott közölték, hogy nagyfokú részleges keresztszalag-szakadásom van és a belső porc is levált. Külföldön dolgozok, ezért itt műtöttek meg Németországban csütörtökön. Másnap hazaengedtek. Elvileg mankóznom kellene, de a lábamra szinte sántítás nélkül rá tudok állni és 110 fokig hajlik, igaz, csak artoszkóppal műtöttek és a szalagot nem csinálták, mert szerintük egészséges. Pedig otthon 2 és itt 3 doktor mondta, hogy bizony azt is meg kell csinálni.
Létezik, hogy műtét közben kiderül, hogy az csak esetleg megnyúlt és nem műtik? A baleset után guggolni nem bírtam, mert rögtön beakadt, tengely irányban nem tudtam terhelni a lábam és, ha a talpam belső élére terheltem a lábam, olyan volt, mintha az alsó és felső rész kettévált volna, amit csak a bőr nem engedett tovább.
Előre is köszönöm válaszát.

| térdfájdalom, Térdízület, keresztszalag
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  A részleges keresztszalag-sérülés rendszerint nem teszi szükségessé a szalag pótlását. A saját mindig jobban működik, de a sérült porcot feltétlenül el kellett távolítani, mert mechanikus mozgási akadályt jelentett. Viszont azt javasolom, hogy az orvosi előírást próbálja fegyelmezetten betartani, ne "magyaros virtussal" kezdje használni, mankó nélkül terhelni a térdét.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2012-11-05 02:37:27
| térdfájdalom, térdízület, keresztszalag
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop