Csípőprotézis

Kérdés:  Édesapámat műtötték, most már 2 hónapja: csípőprotézis. 59 éves, gyógyszerrel kezelt cukorbeteg. Combnyaktörése után először csavarozták, aztán kicserélték, mert nem bírta, végül eltávolítottak mindent, aztán jött a protézis. Sokáig váladékozott neki, aztán tenyészeten is volt, kapott antibiotikum-kúrát, és nemrég engedték haza, hogy már minden rendben.
A gond, hogy még mindig váladékozik, és nőtt egy vadhús-szerű is rajta (ezt onnan gondolom, hogy nekem is volt ilyen, a császárom után, mert csúnyán varrtak össze), ami most még inkább megnőtt (olyan 1 cm széles, 0,5 cm-re jön ki a bőrtől). Amúgy nem piros, és láza sincs; néha erősen fáj, ha fekvésből próbál meg felülni.
Az orvosok szerint normális ez a váladékozás. A csövet, amiből tisztult, 2 hete vették ki.
Ennyi még tényleg belefér a gyógyulási folyamatba, vagy már inkább fertőzésre gyanakodjunk? Az a vadhús le fog esni?
Maradok tisztelettel és köszönettel!

| csípő, Csípőprotézis, csípÅ‘
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2012 ;17(novemberi)   InforMed

Válasz:  A sebváladékot azért küldték tenyésztésre, - mint bizonyára a kezelőorvos ezt elmondta Önöknek - hogy tisztázni lehessen, milyen kórokozó okozott fertőzést a műtéti területben. Ennek megfelelően kapott antibiotikumot, és ennek hatására javul fokozatosan az állapota. Amikor a váladékozás teljesen megszűnik, akkor majd a "vadhús" is vissza fog fejlődni.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2012-12-22 02:24:00
| csípő, csípőprotézis
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop