Keresztszalag rehabilitáció

Kérdés:  22 éves férfi vagyok. 6 éve futballozás közben elszakadt a jobb térdem elülső keresztszalagja. Az orvosok 5 évvel később vették észre, hogy mi történt.
Tavaly áprilisban megműtöttek. Jártam gyógytornászhoz, rehabilitációra rendszeresen. Ma már szinte tökéletesen tudom használni a lábam, de vannak még problémák: minden egyes nyújtásnál kattan a térdem, rossz lépés következtében fájdalmak, még térdrögzítővel is éjszakánként, ha a jobb oldalamra fekszem, kellemetlen.
Ezek a panaszok idővel elmúlnak, vagy ez már így marad? Rendszeres, komolyabb sportolást mikor kezdhetek? A műtőorvosom azt mondta, hogy januártól fokozatosan kezdve ismét futballozhatok. Küzdősportokba ilyen sérüléssel bele lehet kezdeni? Gondolok ez alatt bokszolásra.
Előre is köszönöm válaszát!

| térdfájdalom, Térdízület, keresztszalag
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Kicsit ellentmondásos, amit ír, mert ha vannak még "problémái", akkor azért mégsem "szinte tökéletes" a térde. Kövesse az orvosi javaslatot, kezdje meg újból - fokozatosan - az edzéseket. De ha panaszai nem múlnak, sőt inkább fokozódnak, akkor keresse fel újra az Önt operáló kollegát.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2013-01-17 06:10:55
| térdfájdalom, térdízület, keresztszalag
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop