Csípőműtét

Kérdés:  Gyermekkori mindketoldali csipoficamom volt. 5 eves koromig 4 mutetem volt. Az utolsorol van csak dokumentaciom csak annyi, hogy az elbocsato levelen latinul ez allt: "peratie extr.cerp.alien.ex fem.bil."
Ezutan 39 evig panaszmentes voltam, egesz ido alatt 2,5 cm-rel hosszabb volt a bal labam, 3 egezseges gyermeket szultem.
2006-ban nagy fajdalmak lettek a jobb labamban es atestem egy tottalis cementmentes csipobeultetesen, amely utan 6 cm-rel lett hosszabb a jobb labam. A mutet tokeletesen sikerult, mai napig nagyon jol mukodik, de most mar elojottek a bal labamban a kegyetlen fajdalmak es elindultam az utan is utana nezni. Itt lett a gond - a mai diagnozisom: Displasio coaxae sin. St. post aloarthropalticam coaxe dex. a.a.VII. Azt mondtak, hogy nagy a valoszinusege, hogy lebenulhat a labam teljes mertekben mutet utan.
Kernem a velemenyet, lehet mas modon kiigazitani ezt a problemat? Het eve hatcentis magasitast hordok a bal labam alatt. Ha csak esetleg kevesbe huznak le a labamat, akkor is olyan nagy a kockazat?

| csípő, csípőfájdalom, csípőficam, Csípőprotézis, csípÅ‘, csípÅ‘ficam
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  A csípőízületi protézis beültetésének valóban vannak ismert kockázatai, mint például az embólia, a fertőzés, kilazulás, de általában a "láb teljes lebénulása" nem tartozik ezek közé.
Mivel a bal csípőízülete - legalábbis a latin diagnózis szerint - a helyén van, így nem kell "lehúzni".

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2013-02-10 08:01:58
| csípő, csípőfájdalom, csípőficam, csípőprotézis
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop