Futótérd

Kérdés:  30 éves vagyok, sajnos túlzásba vitt streching lévén túlnyújtottam a combom hátsó részének ínszalagjait, az izom sajnos feszes lett, hamar elfáradt a lábam, majd egy rossz fordulás következtében elkezdtek fájni a térdeim is, sőt később a jobb térdem egy bizonyos tartományban kattogni is.
Egy idő után azonban a jobb lábam már csavarodott is járás közben és sántítani is kezdtem és éreztem pihenéskor, hogy a szalag (vagy nem tudom pontosan mi) a combomban lüktet és fáj az is.
Mire járásképtelenné váltam, becsoszogtam a helyi traumatológiára, az orvosnak elmondtam mi történt, azt mondta, a szalag valószínűleg begyulladt a sok nyújtástól és a combhajlítóim görcsben vannak (valóban akkor kezd el fájni, ha huzamosabb ideig állok), viszont a combfeszítő izmaim meg a hajlítókhoz képest gyengék ezért a térdkalácsaim - főleg a jobb - kimásztak a helyükről. Gyógytornát javasolt és gyulladáscsökkentőt (Aflamin) és izomlazítót (Mydeton).
Két hete járok gyógytornára, komolyan veszem, csinálom minden nap, a sántítás elmúlt a térdem kattog még. Sajnos a munkám mászkálós és állós, viszont azon kívül megpróbálok pihenni a gyógytorna mellett.
Jó hatásfokú gyulladáscsökkentő ínszalagra az Aflamin, vagy írassak ki valami jobbat esetleg? Komolyan vett gyógytorna és fokozatos terhelés mellett mennyi idő alatt jön rendbe körülbelül a térd állapota? (A térdfájdalom két hónapja kezdődött, gyógytornázni viszont csak két hete kezdtem, nem mondom, hogy nem használ, csak türelmetlen vagyok sajnos.) Ultrahanggal érdemes megnézetnem a térdeim/combjaim?
Válaszát előre is köszönöm!

| térdfájdalom, Térdízület
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Úgy vélem, mint ahogyan Ön is tapasztalja, hogy a kapott gyógyszeres kezelés és a gyógytorna "beválik". Ezek hatására panaszai 6-8 hét alatt fokozatosan meg fognak szűnni.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2013-04-13 07:27:39
| térdfájdalom, térdízület
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop