Miért fájhat a térdem?

Kérdés:  2 hónapja igen fáj a bal térdem. Egy kerti ásózást követően kezdődött és 2 nap pihentetés után azt hittem rendbe jött. Megdagadva nem volt, de főleg ágyban fekvéskor iszonyatosan fáj, megfordulni is igen nehezen tudok az ágyban. A térdem belső fele nyomásra érzékeny. A röntgen nem mutat semmi kóros elváltozást, de a fájdalom erős. Nagyon sántítok és hamar elfáradok, de úgy vettem észre, hogy napközben sokkal jobban elvagyok, mint fekvő állapotban.
Jegelem, felpolcolom és napi 2x ördögcsáklyagyökér kapszulát szedek.
Ön szerint mi lehet a gond? Mit javasol mindezek függvényében? A várólista miatt 3 hónap múlva van időpontom az ortopédiára, az esetleges MRI biztos fél év lenne. Anyagiak miatt privát el sem tudnék menni, de ami lényeges, hogy munkanélküli lévén csak nyáron tudok dolgozni, de ilyen lábbal hogyan tudok elhelyezkedni?
Nagyon várom segítségét!

| térdfájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Az ördögcsáklya gyökér hatását nem ismerem, de próbálja meg inkább a jegelés helyett állott vizes ruhával borogatni, gyulladáscsökkentő kenőccsel kenegetni, és mindenekelőtt tornáztatni, mozgatni. Nyárig még rendbe jöhet.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2014-05-02 07:51:05
| térdfájdalom

Web Design & Development Prowebshop