Térd- és lábfájdalom

Kérdés:  Három hónapja olyan komoly fájdalmaim vannak, hogy szinte már nem tudok járni. Először a reumatológián jelentkeztem vizsgálatra, ahol az orvos anélkül, hogy rám nézett volna porcépítő gyógyszer szedését javasolta.
Az általa felírt orvosságtól teljesen kikészült a gyomrom, mire abbahagyatta a szedését és azt javasolta, hogy viseljem a fájdalmat.
Ezt követően az ortopédián jelentkeztem, ahol szerencsésebb voltam, mert az orvos elküldött röntgenre. A lelet szerint porchiányom van, és most sikerült olyan gyógyszert kapnom, melyet a gyomrom is bír.
Azonban a térdfájdalmat gyakori vádligörcsölés és folyamatos talpzsibbadás is kísér. Az ortopéd orvos javasolta, hogy keressek fel egy diabetológiai rendelést. Húsz éve cukorbeteg vagyok, rendszeresen járok ellenőrzésre, ahol többször említettem a fenti panaszaimat.
Hova, milyen orvoshoz forduljak? Ki tudná megmondani, mi a bajom és mi lehetne rá a gyógymód?

| cukorbetegség, talpzsibbadás
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2014 ;19(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Térdfájdalmai miatt - amennyiben ez nem igényel műtéti kezelést - inkább reumatológiai, komplex fizikoterápiás kezelést javasolok.
A talpzsibbadás oka valóban lehet a régóta fennálló cukorbetegség, illetve a következményesen kialakult kiserek károsodása. Ezzel a panasszal diabetológiai, esetleg angiológiai (érgondozó) szakrendelésen jelentkezzen. Gyógyszeres kezelést igényel!

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2014-08-17 21:27:42
| cukorbetegség, talpzsibbadás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop