Térdprotézis

Kérdés:  44 éves férfi vagyok. Többször műtöttek már: 1990, -92, -96-ban (synovitis). Tavaly nyáron megint elkezdett fájni a bal térdem. Az első orvosi vélemények szerint előrehaladott arthrosisom van.
Az idén januárban operáltak (arthroscopia). A műtét után az operáló orvosom azt mondta, max. 1-2 év múlva jön a térdprotézis. Többször visszamentem hozzá és mondtam neki, hogy egyre jobban fáj a térdem és színeződik a lábfejem, barna pöttyök jelentek meg és halad felfelé a térdem irányába.
Elküldött érsebészhez. Kompressziós harisnyát kaptam. Újra visszamentem és azt mondta a doktor, hogy egyelőre még nem lehet megcsinálni a műtétet, hanem inkább kezdjük el az injekciós kezelést: ORTHOVISC INJEKCIÓ
Ha megkapom ezt a három injekciót, ami talán 8-12 hónappal segít rajtam, de mi lesz utána? A doktor azt mondta, hogy 59 éves koromban újra kellene majd műteni és még most a főnöke sem engedné, hogy betegye a protézist. Tehát várjunk még vele.
De már annyira fáj a térdem, hogy aludni sem tudok, nem bírom a testsúlyomat ráhelyezni a bal térdemre, mert összecsuklik, így egyre jobban elkezdtem biccenteni és a jobb lábam is elkezdett fájni.
Kérem, segítsen, mit tegyek? Már nem bírom tovább elviselni a fájdalmat!
Nagyon várom megtisztelő válaszát!

| térdfájdalom, Térdízület, porckopás
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  A barna pöttyök megjelenése azt mutatja, hogy korához képest nem egészen kielégítő a visszerei állapota. Kérdés, mennyi a testsúlya, mennyit mozog, dagadnak-e a lábai, mennyi a vérnyomása, nincs-e valamilyen gyulladásos góc a szervezetében: vagyis milyen az általános állapota. Kérdés, hogy miért volt szükség az első három műtétre? Miért dagadt a térde?
Elsősorban ezeket kell rendezni, feltétlenül szüksége van térdtornára is! 44 éves korban a térdprotézis-műtétet valóban jobb még addig halasztani, amíg lehet.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2015-01-21 06:57:46
| térdfájdalom, térdízület, porckopás
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop