Talpfájdalom

Kérdés:  4 hónapja kerti munkát követő napon jelentkezett a talpfájdalmam. Akkor azt gondoltam, hogy mivel régen nem csináltam ilyet (akkor költöztünk kertes házba), 2-3 nap és elmúlik.
Először csak akkor volt fájdalmam, mikor hosszabb ideig pihent a lábam és pihenés után álltam fel. Akkor pár percig sántikálva tudtam csak menni, mert nem tudtam rendesen ráállni a lábamra. Most már viszont akkor is fáj, ha semmit nem csinálok, csak ülök vagy fekszem.
A fájdalmat a talpam külső élénél érzem, a kisujj csont alatti részen egy kb. 5 cm-es szakaszon a sarok felé. Nyomásra nagyon fáj. A fájdalom nem sugárzik semerre, csak ezen a helyen fáj.
Egyelőre magánorvosra gyűjtök, mert nálunk, aki csak teheti, messzire kerüli a kórházat (betegként és ottdolgozóként is bőven tapasztaltam rosszat). Március végére van időpontom ortopéd orvoshoz, addig is szeretném kikérni a véleményét így látatlanban, hogy a leírtak alapján mik merülhetnek fel, amik miatt ez a fájdalom jelentkezett?
Köszönöm szépen!

| talpfájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  Biztos, hogy ezen a területen nagyobb a talpi nyomás. Ennek oka lehet a lába szerkezete, variációs formája, de okozhatta cipő is. Amennyiben egy cipő, vagy nem megfelelő helyen lévő varrás "feltöri" a lábat, könnyen alakul ki csonthártyagyulladás, mivel a láb nincs eléggé "alápárnázva", a csont túlságosan közel van a bőrhöz.
Létezik fáradásos törés is, de ez a kisujjhoz tartozó lábközépcsont területében ritka.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2015-03-31 18:53:29
| talpfájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop