Térdrándulás

Kérdés:  21 éves nő vagyok, eddig háromszor volt térdrándulásom, a legutóbb tegnap, előtte az utolsó 5 éve. Az orvos azt javasolta, hogy erősítsem a térd körül található izmokat lépcsőzéssel, biciklizéssel, úszással. Ezen felül viszont aggódom a porcok kopása miatt az elmozdulások következtében és szeretnék valamilyen porcvédő készítményt szedni az izomerősítés mellett.
Korábban szedtem a Proenzi3 Expurt, viszont találtam olyan lehetőséget, hogy külön glükozamin-szulfát és MSM szedése valamivel nagyobb mennyiségben, mint amit a Proenzi tartalmaz.
Melyik változatot javasolná, vagy milyen más porcvédőt? Ha pl. a Proenzit, akkor azt hogyan lehetne hosszabb távon szedni (a szedésben tartott szünetekben sokkal instabilabbnak érzem a térdem és néhány mozdulatnál feszül)?
Amiket a Proenzi mellett találtam: a JutaVit porcvédő terméke (Glükozamin+Kondoritin+MSM), Dona, illetve a Scitec Nutrition porcvédő termékei.
A tegnapi röntgeneredményem: "A fermo-tibialis ízület eltérés nélkül. A patella displasias, 5 mm-es lateralisatio és kifejezett lateralis billenés látható. Az ízfelszínek simák."
Válaszát előre is köszönöm!

| térdfájdalom, Térdízület, Térdsérülés
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2016 ;21(májusi)   InforMed

Válasz:  Csatlakozom a térdkörüli izmok erősítését javasoló kolléga véleményéhez. Emellett nyugodtan szedhet porcerősítőt is. A felsorolt szerek közül bármelyik alkalmas.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2016-06-19 17:17:10
| térdfájdalom, térdízület, térdsérülés
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop