Mellkasi fájdalom

Kérdés:  18 éves fiú vagyok, lassan másfél hónapja érzek változó hullámokban enyhe nyomást a mellkasomban. Az elmúlt 1,5 hónapban két EKG-vizsgálaton, egy terheléses EKG-vizsgálaton, vérkép és vizelet/székletvizsgálaton voltam. Minden vizsgálat negatív lett, azt mondják semmi jele nincs szívbetegségnek.
Gerincröntgenen kiderült, hogy ferde a gerincem, helytelen a testtartásom és járni sem egyenesen járok, hanem inkább lábfejjel kifelé.
Az elmúlt hónapokban jóval kevesebbet mozgok, mint azelőtt, és jelentősen sok időt töltök ülve, összegörnyedve. Alkoholt szinte abszolút nem fogyasztok, viszont dohányzom.
A nyomást leginkább este érzem, mikor fekszem. Néha úgy érzem, hogy hirtelen elszédülök, és mintha nagyot dobbanna a szívem, de a pulzusom nem nő, lehet, csak bebeszélem. Szedek magnéziumot és két hetes pihenőkkel kalciumot is.
Mi okozhatja ezt a nyomást és a néhai rosszullétet? Kihez fordulhatnék és hogyan tovább?

| szorongás, stressz, mellkasi fájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2016 ;21(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ha jól értem, a rosszulléted nem néhai, mert még néha fennáll. Nem most érettségiztél? Ezeket a panaszokat az idegesség is okozhatja, de egészen biztos, hogy nem mozgásszervi eredetűek.
Javasolom, hogy a háziorvosodat keresd fel.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-07-19 11:19:19
| szorongás, stressz, mellkasi fájdalom

Web Design & Development Prowebshop