Baker ciszta

Kérdés:  Ízületi ultrahangvizsgálattal 47 mm-es Baker cisztát állapítottak meg a jobb lábamban (térdhajlatnál). Azt mondták, ezt minél hamarabb le kell szívni, mert akár trombózist is okozhat.
Magánúton voltam a vizsgálaton, azt mondta ott a doktornő, hogy ezt kórházban csinálják, általában ultrahangos leszívással.
Ebben az esetben milyen orvoshoz kell elmennem? Sebészet, reumatológia, ortopédia?
Köszönöm válaszát!

| Baker ciszta, térdfájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2016 ;21(októberi)   InforMed

Válasz:  Baker ciszta valóban okozhat vénás keringési zavart, esetleg véna-gyulladást is, ha olyan nagy és feszülő, hogy összenyomja az ereket. Ebben a méretben nem várható, hogy thrombózisa alakulna ki.
De mi az Ön panasza, ami miatt UH vizsgálatra ment?

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2016-11-10 04:09:52
| Baker ciszta, térdfájdalom

A térdfájdalom és artroszkópia

50 éves kor felett gyakran végeznek degeneratív elváltozás (porckopás, artrózis) okozta térdfájdalom miatt artroszkópos beavatkozást, de egy új tanulmány szerint, melyet dán kutatók közöltek a British Medical Journal orvosi folyóiratban (BMJ), a műtétnek komoly kockázata van, és nincs tartós haszna.


Ciszták a térdízületben, Baker ciszta

A térdízületi rés magasságában kialakuló kocsonyás tömlőket cisztáknak nevezzük. Ezek a meniszkuszokból is kialakulhatnak, ha a félhold alakú porc sérült. A ciszták másik előfordulási helye a térdhajlat.


Web Design & Development Prowebshop