Csípő synovitis

Kérdés:  Rendszeresen járok futni, mostanában elég sokat futottam. 20-án, vagyis hétfőn éreztem, hogy fáj a bal csípőm futás utána, ezért kedden nem mentem. Szerdán viszont újra futottam, de 6 km utána nem bírtam folytatni, úgy fájt a bal csípőm. Csütörtök reggelre alig bírtam lábra állni.
Készült ultrahang, röntgen, az ízületben felgyülemlett a folyadék. Most Flector granulátumot szedek (3 napja), azóta kicsivel jobb, de még mindig érzem, hogy fáj.
Mitől alakulhatott ki? Nemrég váltottam futócipőt, lehet, hogy nem megfelelő és ez okozta? Egy ilyen betegségből mennyi ideig tart a felépülés, és mikor kezdhetek el újra futni? Mi a legjobb mód a gyógyulás gyorsítására?
Válaszait hálásan köszönöm!

csípő, csípőtáji fájdalom, ízületi gyulladás, csípÅ‘ | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2011 ;16(júniusi)   InforMed | Farkas, J.
Válasz:  Ízületi gyulladás kialakulhat túlerőltetés következtében, vagy valamilyen általános fertőzés kísérő jelenségeként. Az Ön esetében nyilván az elsőről van szó. Hogy mi segítette ezt elő, ennek okaként feltételezhet megváltozott külső körülményeket. De kiválthatja a nem megfelelő bemelegítés is. 2-3 hét alatt a gyulladás megszűnhet, de a futás újrakezdését 4-6 hét eltelte után javasolom csak, akkor is fokozatosan. Vagyis ne fussa le rögtön a megszokott távot! Addig pedig menjen úszni, biciklizni, azaz mozgassa, de ne terhelje túl a csípőízületét.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípöízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:39:33
| csípő, csípőtáji fájdalom, ízületi gyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop