Mit lehet tenni a talpi ínszalag szakadásával.

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! 31 éves fiam a talpát trauma érte több mint 1 éve. Azóta nem tud ráállni a bal lábára, tolókocsiban ül. Rtg. nem mutatott semmit, UH csak vérömlenyt, natív MR némi ödémát, szteroiddal stb. próbálták kezelni. Reuma orvos kezelte, de nem küldte ortopédhoz. Végül a kontrasztos MR szerint: Az I. metatarsus bázisánál és a II. és III-as metatarsusok basisa alatt is hosszanti szakadás ábrázolódik, benne folyadékkal. Mit lehet tenni ezzel a sérüléssel, helyreállítható-e? Tisztelettel:

| talp
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2019 ;25(november)   InforMed

Válasz:  Vajon melyik szövetre vonatkozik a „hosszanti szakadás”? Nincs az a lágyrész-sérülés, ami 1 év alatt meg ne gyógyult volna. Azt sem értem, hogy ülhet ez miatt egy 31 éves fiatalember tolókocsiban?!

2019-11-25 15:39:32
| talp

A talp- és sarokfájdalom

A láb igen fontos a járás, egyensúly és koordináció szempontjából. Mégis, igen sokan már ébredéskor is kínzó, lüktető fájdalmat éreznek a lábukban vagy a sarkukban.


Talp- és sarokfájdalom: mit tehetünk?

A talpi bőnye gyulladása, plantar fasciitis, a saroktáji fájdalom sok embert érint, aki fut, kosarazik, sétál vagy bármilyen más aktív tevékenységet folytat. A talpi bőnye izgalma az egyik leggyakoribb túlerőltetési sérülés, főleg ahogy az ember öregszik.


Talp és lábujjak fájdalma

A láb párnázott részének fájdalmát általában a lábujjak közötti idegek károsodása vagy a lábujjak és a lábközépcsontok közötti ízületek sérülése okozza.


Web Design & Development Prowebshop