Térdfájdalom

Kérdés:  A lányom 18 éves, amióta járni tud, azaz egy éves kora óta vannak lábfájdalmai. Évekig hordtam orvoshoz, mire megkaptuk a diagnózist, 12 éves lett. A diagnózis aszeptikus idiophatiás csontnekrosis lett. Sajnos kisebb-nagyobb megszakításokkal fáj a lába, általában mindkettő, de mostanában, vagyis hetek óta csak a jobb térde napi szinten. Mivel gyermekkorában rengeteget jártunk orvoshoz, R, röntgen stb. ezért most hallani sem akar arról, hogy a fájós térdével elmenjen orvoshoz. Én emiatt nagyon ideges vagyok, hogy nem tudom, most mi lehet a térdével. Ön szerint ez összefügg az alapbetegségével, vagy esetleg valami rosszindulatú dologról lehet szó? Válaszát előre is köszönöm.

| térdfájdalom
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2019 ;25(november)   InforMed

Válasz:  Az „aszeptikus idiopathiás csontnecrosis” egyes csontok növekvő területeinek steril gyulladását jelenti. Életkorhoz és bizonyos formájú csontokhoz kötött, nem „alapbetegség”\r\nEz a térdfájdalom is el fog múlni a növekedés befejeződésével.

2019-11-25 15:38:45
| térdfájdalom

A térdfájdalom és artroszkópia

50 éves kor felett gyakran végeznek degeneratív elváltozás (porckopás, artrózis) okozta térdfájdalom miatt artroszkópos beavatkozást, de egy új tanulmány szerint, melyet dán kutatók közöltek a British Medical Journal orvosi folyóiratban (BMJ), a műtétnek komoly kockázata van, és nincs tartós haszna.


Web Design & Development Prowebshop