Fejrázás - 9 hónapos kisfiú

Kérdés: Kisfiam 9 hónapos, azt vettük észre, hogy időnként van hogy napközben is, leginkább, ha beszélünk hozzá, rázza a fejét és nevet rajta. Ez mennyire probléma? Nagyon sok mindent megért közben.
A másik probléma a kisfiam veleszületett fitymaszűkülete, amit most vettek észre. Sebész látta, egy éves korban műtétet javasolt és bőrlazítót írt, de nem igazán enged a bőr.
Ön tud segíteni, krémet ajánlani, vagy megnyugtatni?
Köszönöm a segítségét!

fitymaszűkület, fitymaszűkület | Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(februári)   InforMed | Vígh, E.
Kedves Anyuka!
Én is szoktam időnként napközben a fejemet rázni, és közben nevetni, mialatt beszélnek hozzám, amiből sok mindent meg is értek, úgyhogy szerény véleményem szerint, ez egy kilenchónapos babánál főleg nem jelenthet problémát.
A másik kérdésben meg sajnálatos módon időnként még orvosi körökben is bántó tájékozatlanság tapasztalható. A fityma visszahúzhatósága az idő múlásával fokozatosan alakul ki és az egyéves korban nem visszahúzható fityma nem egyenlő a fitymaszűkülettel. A szobatisztaság kialakulásáig, de legalább 3 éves korig, az egész kérdést el lehet felejteni egyetlen igen ritka kivétellel, amikor valódi fitymaszűkületről van szó, egyértelmű tünetekkel: földuzzadó fitymazsákkal, elakadó, gyenge vizeletsugárral. Ebben a korban, egyedül ilyenkor indokolt bármilyen beavatkozás.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Hímvessző sérülése, elváltozásai rovatban olvashatók.

2009-02-17 18:17:12
| fitymaszűkület
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop