Fertőző agyhártyagyulladás?

Kérdés: 3-4 napja fáj a fejem, émelygek, szédülök. Hol a hideg ráz, hol pedig melegem van. Már a fejfájásomra vettem be többféle fájdalomcsillapítót, de egy sem használt. Majd bementem az üzemorvoshoz, aki Algopyrin injekciót és valami hányáscsillapítót adott, mivel hánytam és hányingerem volt. Másnap bementem a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy fertőző agyhártyagyulladásom van.
Ennek mi a tünetei? Mivel amúgy is fejfájós vagyok, és már régebben megállapították, hogy: Arnold Chiari Malformatiom van. Félek, hogy a doktor úr, esetleg téves diagnózist állapított meg emiatt.
Előre is köszönöm válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Ertsey Csaba, PhD 2008 ;13(márciusi)   InforMed | Ertsey, Cs.
Elnézését kérem, hogy csak most válaszolok, lehet hogy eddig már meg is oldódott, amit kérdez. A panaszait persze okozhatja agyhártyagyulladás, de szerencsére jóval nagyobb eséllyel közönséges influenza vagy más vírusfertőzés állhat a hátterében. Ha a háziorvos mégis agyhártyagyulladást gyanít, akkor sürgősen szakintézetbe (fertőző osztályra) kell önt küldenie.
A fejfájásoknak számos oka lehet. Az Arnold-Chiari malformatio nem mindig okoz fejfájást; ha mégis, akkor elsősorban köhögés vagy fizikai megterhelés (pl. nehezebb tárgy emelése) kapcsán alakulhat ki erős, de pár perc alatt megszűnő fejfájás.
2008-03-28 12:23:09
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop