Fiam magába fordult - Koponya CT eredménye

Kérdés: A fiam már egy pár éve magába fordult, most 30 éves, a külvilágtól elfordult, magába beszél, de dolgozik, munkahelyén szeretik, megbecsülik. Pszichiáterhez vittük, aki gyógyszert írt fel, és koponya CT-re küldte, kóros elváltozást nem állapítottak meg.
A diagnózis: atrophia cerebi bifontalis min.grad.
Sajnos nem találtunk ilyen néven a neten semmit, érdeklődnék, milyen betegség ez? Hogyan gyógyítható? Jelenleg Humperdalt szed, kérhetnék gondolkodásjavítót neki, olvastam, létezik ilyen gyógyszer is.
Tisztelettel várom megtisztelő válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Ertsey Csaba, PhD 2008 ;13(áprilisi)   InforMed | Ertsey, Cs.
A CT-n leírt eltérés magyarra fordítva minimális agysorvadást jelent, önmagában nem biztos, hogy betegség jele (pl. függhet a koponya alakjától is), és sokszor egyébként egészséges, más panaszok miatt elvégzett CT vizsgálatnál írják le "véletlenül". Amit a fiáról ír, azt a CT-n leírt eltérés nem feltétlenül magyarázza; én valószínűbbnek tartanám, hogy pszichiátriai betegsége van. Azt javaslom, a pszichiáterrel beszélje meg, hogy ő mit gondol a fiáról, szükségesnek látja-e ún. szervi idegrendszeri betegség kizárását. Ehhez neurológus ill. ún. neuropszichológus nyújthat segítséget.
2008-05-05 12:14:15
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop