Fül- és hallójárat-probléma

Kérdés: 32 éves hivatásos tűzoltó vagyok Debrecenben. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 2008 nyarán füleim elzsírosodtak, később a fejemen bal oldalon, felül, nem fejfájást, hanem egy tompa és csak néha lüktető, de kellemetlen érzés lett úrrá, és ezzel sokáig nem is foglalkoztam, de a mindennapjaimban kísért az érzés, mely számomra rossz volt.
2008 novemberében kétoldali hallójárat-gyulladásom volt, melyet kb. 2-3 heti kezeléssel megoldottak, és a fejfájdalmak is elmúltak. De ez nem tartott sokáig, mert december végén újra kezdődött. A füleim váladékozása és a fejem megint elkezdett lüktetni egy ponton. Amikor kikezelték a fülemet, a decemberi alkalomig nem használtam fültisztítót.
Értetlenül állok a problémám előtt, mit is tehetnék, és sokszor el vagyok keseredve, hogy ez már így marad? Azóta nem voltam orvosnál, de megint fontolgatom, hogy felkeresem a fülészetet. Miért térhetet vissza ez a probléma, amikor már meggyógyultam? Vagy még sem gyógyultam meg csak a tüneti jelek szűntek meg? A fejem erről fájhat? A füleim visszagyulladása mivel magyarázható?
Tisztelettel!

hallójárat-gyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2009 ;14(februári)   InforMed | Kótai, Zs.
Aki hajlamos a hallójárat-gyulladásra, annak könnyen ismétlődhetnek a panaszai. Ilyenkor célszerű a hallójáratot óvni a víztől, uszodától, piszkos munkától. Ez a betegség fejfájást nem okoz, annak okát a háziorvos tudja kivizsgálni.

Kapcsolódó cikkek a Külső fül betegségei rovatban olvashatók.

2009-02-08 21:22:49
| hallójárat-gyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop