Fülprobléma, hurut - Hol is kezdjem el?

Kérdés: Először annyit szeretnék elmondani, hogy amiket leírok az nem vicc jellegű, akármennyire is hihetetlennek fog majd tűnni.
Az elején kezdeném, amikor 12 évvel ezelőtt balesetem volt autóval, és a kórházban tértem magamhoz. A legfontosabb tünet volt, hogy nem hallottam rendesen, élesen a hangokat, valamint fél oldalamra bénultam, ezen belül a bal felemen az arcidegem sérült.
Az évek múlásával, ahogy egyre jobban lettem, és korántsem mondanám azt, hogy teljesen meggyógyultam volna, kezdem el foglalkozni a nagyothallásommal. Egyszer még régebben voltam orvosnál, aki végzett hallásvizsgálatot, és megállapította, hogy valamilyen hurutos gond van a fülemnél, javasolta a forró só ráhelyezését és a meleget. Én sok-sok év alatt mindent megpróbáltam, de ez a hurutos elváltozás nem akart megjavulni.
Későbbiekben azért nem mentem orvoshoz, mert rájöttem, ha gyengéden megfújom az orrom miközben befogom a levegő kijáratát így a dobhártyáim reccsennek ugyan, de utána sokkal jobban hallok, és ez az állapot órákig fenntartható intenzív nyelés nélkül. Így az élet ügyes bajos dolgait ezzel a saját technikával viszonylag kezelni tudtam.
Bár volt olyan ismerős is (orvosféle), akik azt mondták, hogy a dobhártyákat feszítő izmok bénultak le, és ennek a meggyógyulására idő kell, várjak türelemmel. Volt olyan is, aki a fülkürt-izmokat említette bénultnak.
Na mindegy, ezzel nem is lenne különlegesebb gond, hanem ezzel összefüggésben, hogy már viszonylag javult a bénulásom, néha-néha munkát kellene végeznem. Főleg a fizikai munkavégzésnél jelentkezik az orrfolyásom, ami intenzív terhelésre olyan méretet ölt, hogy szinte kezelhetetlen, így semmilyen nagy nyilvánosság előtti munkavégzést nem tudok elvégezni, mert úgy nézek ki, mint egy papír zsebkendőben szipogó gyerek. De ezt komolyan mondom, bármennyire is furán hangzik.
A kezdeti orrnedvesedés fokozottabb igénybevételnél sárgás, csomósan ürülő állapottá kerekedik. Egy ilyen megerőltető munka után jobban hallok. Érdekes módon az orrom nem szereti a forró fürdőt és a meleget sem. Nincs semmilyen fejfájásom, ugrálhatok vele, lehajolhatok, semmit nem érzek, nem fáj a szemem sem.
Bármilyen évszakban előfordul, nem köthető semmihez. Az utóbbi egy évben az arcomon ezzel összefüggésben piros kiütések jelentkeztek. Ezzel kapcsolatban voltam orvosnál, felírt gyógyszert, de nem használt, valami rosaceát mondott az orvos. Ez a tarthatatlan helyzet most is fennáll. A körzeti orvos vérvételre küldött, ez nem mutatott semmit sem.
Hát ennyi röviden a történetem. Ha van ötlete, hogy mi a gond nálam, kérem, írja le!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed | Kótai, Zs.
A leirt panaszok alapján krónikus orrmelléküreg-gyulladás, és allergiás nátha lehetősége merül fel. Ezek kivizsgálása javasolt.
2008-09-09 23:54:09
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop