Generalizált szorongás

Kérdés: Mivel ebben a betegségben szenvedek már lassan 10 éve, többféle antidepresszanst is szedtem, ennek több oka is van, de az első és a legsúlyosabb, fiam elvesztése 7 évvel azelőtt, aki 28 éves volt, és sajnos a Heroin megölte. A gyászt, úgy érzem, fel tudtam dolgozni, bár a halála időpontjában is szedettek velem antidepresszánst, ami azt eredményezte, hogy olyan közömbössé tett, hogy szinte el sem tudtam siratni. Azóta is szedek kisebb-nagyobb megszakításokkal antidepresszánst, illetve május eleje óta nem, csak Xanax SR-t 1 mg-os, valamint 0,5-os simát, és bevallom, elfordul, hogy altatót is beveszek, mert az alvás az nem megy.
Igazából erős altatót, mint pl. a Dormicum még soha nem szedtem, Stilnox, Gerodorm, Signopram és egyéb hasonlókkal próbálkozom, de bevallom őszintén, nem sokat ér, így igyekszem elkerülni őket. Este elalszom, utána 2 órával felébredek, és ez így megy egész éjszaka, egy kis alvás, aztán egy kis fennlét, nem mondhatnám, hogy reggelre kipihent vagyok, pedig magas a vérnyomásom.
Most vizsgálnak kardiológiailag is, szükségem volna a pihentető alvásra. Nem tudom mi lenne, ha a Xanax helyett egy kevés mennyiségű Rivotrilt szednék be? Felírták már azt is, de valahogy ódzkodtam tőle, mert szegény fiammal is mindig azt szedették.
Egyet biztosan tudok, én antidepresszáns többet soha nem veszek be, miután itt az internet, kitágult az ember szeme előtt a világ, és annyi rosszat írnak ezekről a szerekről, úgy érzem, inkább ezekkel ne bombázzák az agyamat. Elvégeztem egy A.T.-et is, eleinte segített az elalvásban, de most már kevésbé. Rendkívül rendes pszichiátert találtam, és amit még nagyon fontos megjegyeznem, TB alapon, mert eddig én csak magánorvosokhoz jártam, de be kell látnom, Ők sem tudnak többet.
Kíváncsi lennék a véleményére, mármint gyógyszercserére Xanax helyett Rivotrilt esetleg meg lehetne próbálni? Kedden ezt meg fogom beszélni a pszichiáteremmel is, aki egy III. kerületi pszichiátriai gondozóban dolgozik, nagyon remek ember, a szó legszorosabb értelmében EMBER.
Köszönöm, hogy elolvassa levelem, és ha van hozzáfűzni valója, akkor azt megteszi.
Egy nyugdíjas RTG asszisztensnő

| Az Orvos válaszol - Dr. Ertsey Csaba, PhD 2008 ;13(júniusi)   InforMed | Ertsey, Cs.
Elnézését kérem, de én neurológus vagyok, nincs pszichiátriai szakvizsgám, így nem vagyok illetékes ebben a kérdésben. Ha pszichiáterével olyan jó a kapcsolata, ahogy írja, akkor nyugodtan neki is felteheti e kérdéseket. Azért az antidepresszánsokkal kapcsolatos internetes véleményekről (és általában az internetes információszerzésről) annyit hadd mondjak, hogy az internet egyik nagyszerűsége, az ellenőrzés nélküli szabad információáramlás miatt sajnos sok a megbízhatatlan, tudományos érvekkel alá nem támasztott vélemény is. Egyes szekták pl. kifejezetten támadják a pszichiátriát amiatt, hogy gyógyszereket alkalmaznak - nyilván egy tőlük származó információ egészen mást mondana az antidepresszánsokról, mint egy orvostudományi adatbázis, pl. a Medline.
2008-06-18 12:41:29
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop